Optreden duo Resonante in Nederlands Tegelmuseum

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Het begint een traditie te worden. Iedere laatste vrijdagavond van de maand is er een concert in het Nederlands Tegelmuseum. Ook nu. Op vrijdag 25 mei om 20.00 uur treedt duo Resonante uit Ede op

Duo Resonante is een nieuw muziekduo, bestaande uit Els Ekelmans en Rob Heynis. Zij voeren werken uit voor piano solo en piano met zang in alle stijlen tussen 1700 en 1950. De bedoeling is het brengen van avondvullende programma’s in kamermuziekachtige sfeer, maar zij werken ook met andere musici samen en combineren graag hun muziek met andere kunstvormen. Zo hebben zij in Ede contacten met de kunsthandel, met huize Kernhem, en hebben onlangs meegewerkt aan het project ‘kunst in de kerk’ van het kerkelijk centrum Emmaüs.

Wat betreft de achtergrond is het nuttig te vermelden dat de pianist Rob Heynis zich bekwaamd heeft via privé-lessen, zelfstudie en workshops. Hij begeleidt geregeld koren en solisten bij repetities en uitvoeringen. Sopraan Els Ekelmans is al jarenlang actief als muziekdocente en zangeres in het kader van haar beroepsopleiding met hoofdvak zang aan de Schumann-akademie.

Het concert van vrijdag 25 mei omvat werken voor piano solo en piano met zang. Van Bach worden naast het lied ‘Bist du bei mir’ enkele stukken ten gehore gebracht uit het beroemde Wohltemperierte Klavier. Schumann is vertegenwoordigd in de Fantasiestücke opus 12 en in de cyclus Frauenliebe und Leben, waarin het liefdesleven, gezien door de ogen van een vrouw wordt geschetst. Ook de impressionistische muziek (Debussy) en de volksmuziek (Albeniz) worden niet vergeten. Het concert wordt afgesloten met enkele songs van Gershwin.

u De toegangsprijs is € 3.50.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie