Bizarre jaargang eindigt in mineur voor DVO

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Er waren vooraf nog kansen voor DVO om de veldtitel te pakken. De Bennekommers moesten zelf winnen bij ASVD en Drachten moest verliezen van Vriendenschaar. Beide wedstrijden pakten nadelig uit voor het achttal van scheidend coach Jan Nelen. DVO ging zelf onnodig onderuit in Dronten (9-7). Dat bleek achteraf niet meer van belang omdat Drachten een overwinning boekte op Vriendenschaar.

Er is een einde gekomen aan een lang en turbulent seizoen voor de Bennekomse korfballers. DVO moest toezien hoe het onverwacht een stapje terug moest doen in de zaal; op de laatste speeldag was degradatie uit de hoofdklasse een feit. Na een zwak begin met de hervatting van het veldseizoen, herstelde het achttal van Jan Nelen zich goed en behoorde de veldtitel op de laatste speeldag nog tot de mogelijkheden. Na zaterdag werden die kansen ook de kop ingedrukt en is het seizoen teleurstellend te noemen voor de Bennekommers.

Jan Nelen - die opgevolgd wordt door het trainersduo Beekman/Teunissen - had zich een mooier afscheid gewenst. ,,Bij rust leek er nog niets aan de hand en stonden we met 2-5 voor. Na de pauze zakte het in elkaar en konden we het niet meer opbrengen”, aldus de Belg die naar het Scheveningse KVS vertrekt.

Daniël Beekmans en Hans Teunissen zijn de opvolgers van Nelen. Beekmans was afgelopen seizoen al actief bij het tweede team en eerder werkzaam voor Fortissimo en Steeds Hooger. Daarnaast is hij ook nog coach van het districtsteam onder 19 jaar in de regio Oost. Teunissen was eerder spelend lid voor DVO en gaat Beekmans assisteren.

Ook aanvoerster José Verberk - die noodgedwongen moest stoppen vanwege een rugblessure - keek terug op een teleurstellend seizoen. ,,Het is jammer hoe het gelopen is. We hadden graag nog gewonnen zaterdag, maar dat zat er ook niet meer in.”

De captain aan Bennekomse kant legt uit waarom ze stopt: ,,Ik heb sowieso veel last van mijn rug, maar ook de echte wil om door te gaan is er niet meer. Ik heb nu vijfentwintig jaar gekorfbald en het is mooi geweest.” Naast Verberk stopt ook Ronald Brandsma. Marleen Brouwer gaat DVO ook verlaten en verhuist naar concurrent Vriendenschaar.

Egberts naar Dalto

Zaterdag won Reehorst’45 de laatste wedstrijd van de veldcompetitie van SKV uit Wageningen met 11-7. ,,We zijn een beetje uit vorm. Het verschil had veel groter kunnen zijn”, zei coach Herman Egberts na afloop: ,,Ik ben tevreden over de tweede helft van het veldseizoen. We hebben meestal goed spel laten zien en we hebben niet meer verloren.’’

Reehorst eindigde in de veldcompetitie op de derde plaats. Coach Herman Egberts maakte ook bekend volgend jaar geen trainer/coach meer te zijn bij Reehorst omdat hij als teammanager bij Korfballeagueclub Dalto aan de slag gaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie