Noordijk hoopt op jaartje meer ervaring

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Arnhem - MHC Ede (v) 3-2

EDE - Zowel de vrouwen als de mannen gingen zondag op bezoek bij Arnhem. De vrouwen sloten af met een 3-2 verlies en de mannen kwamen tegen de laagvlieger niet verder dan een 1-1 remise. Beide trainers, Jan Cees Noordijk en Edwin Schreuder, spraken na afloop van een gemiste kans om de volle winst binnen te halen.

Aan de kant van MHC Ede speelde de ploeg verdedigend een zwakke wedstrijd. De Arnhemse doelpunten waren een gevolg van ,,blunders in verdedigend opzicht”, aldus coach Jan Cees Noordijk.

Al na vier minuten werd de thuisclub niets in de weg gelegd om de score te openen:1-0. De MHC-formatie bleek wel wakker geschud want twee minuten later tekende Daphne Sloof voor de gelijkmaker: 1-1. In defensief opzicht ging het tien minuten later weer fout en kon de thuisclub opnieuw de leiding nemen: 2-1.

Strijd

In de tweede helft was de opdracht zo snel mogelijk de gelijkmaker aan te tekenen, maar dat pakte anders uit. Via een snel uitgevoerde counter zag de thuisclub kans de voorsprong in de tiende minuut uit te bouwen naar 3-1.

Met een alles-of-niets-offensief werd de strijd aangegaan voor een positief resultaat, maar verder dan een tegentreffer van Daphne Sloof, vijf minuten voor het einde van de wedstrijd, kwamen de bezoekers niet.

,,We hebben de kansen en een aantal mogelijkheden via een strafcorner laten liggen voor een beter resultaat”, aldus Jan Cees Noordijk, die ook ontevreden was over de eindstand in de competitie. ,,Ik had gehoopt, en verwacht, dat we zouden promoveren naar de eerste klasse. Dat is niet gebeurd en is een tegenvaller. Misschien ontbrak het de ploeg toch aan de nodige ervaringen en moeten we ons maar op volgend seizoen gaan richten.”

Arnhem - MHC Ede (m) 1-1

Na een aantal wedstrijden de nodige doelpunten te hebben tegen gekregen, haalde het team van Edwin Schreuder in Arnhem verdedigend een voldoende. Aanvallend ontbrak het echter aan een afmaker. Anders had het duel zeker meer punten opgeleverd. Na een kwartier spelen nam de thuisclub de leiding en wist deze voorsprong mee de rust in te nemen. In de tiende minuut van de tweede helft was het Hoger Tans die zijn ploeg naar een verdiende gelijkmaker schoot:1-1. MHC Ede bleef na de gelijkmaker de beste ploeg, maar verzuimde dat uit te drukken in doelpunten.

Doelstelling bereikt

,,Gezien de kansen was een overwinning de juiste weergave van de wedstrijd geweest”, vond Edwin Schreuder. ,,We hebben wel een doelstelling bereikt, dat was op een achtste plaats te eindigen en die doelstelling heeft de ploeg waar gemaakt. Wat dat betreft ben ik dus tevreden over het seizoen maar niet over alle wedstrijden.”