Tom Pronk slaat dubbelslag bij De Cirkel

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Tom Pronk kende een goede schaakweek bij de Cirkel. De clubkampioen won ook de bekerfinale. In een match over twee partijen was hij te sterk voor Carel de Vries. Pronk slaat daarmee voor het tweede achtereenvolgende jaar een dubbelslag.

Er zijn bij de Cirkel nog twee prijzen te verdelen. De runner-up trofee en de ratingprijs. Met nog twee speelronden te gaan, komen daar Egbert Aalbers, Eip Janssen, Tim Mol en Gijs Teunissen voor in aanmerking.

De Vries kreeg in de vierentwintigste speelronde de kans revanche te nemen op Pronk. Dat lukte niet. De Vries ging vol voor de winst. Hij speelde zeer agressief en leek met enig voordeel uit de opening te komen. Pronk wist zich aan de druk te ontworstelen en nam het initiatief over. De Vries was in al zijn aanvalsdrift vergeten zijn stukken te ontwikkelen. Dit werd hem in het eindspel noodlottig. Na stukverlies gaf De Vries op.

De achtervolgers Van Swieten en Van der Wijngaart lieten eveneens steken vallen. De partij van Van Swieten tegen Ben Zee bereikte al snel een climax. In een zeer onoverzichtelijke stelling provoceerde Van Swieten met een gevaalijke Dame zet. Zee hield het hoofd echter koel. Het door Van Swieten geofferde stuk bood onvoldoende compensatie. Na winst van een kwaliteit, had Zee de partij in de knip.

Aalbers en Van der Wijngaart zijn aan elkaar gewaagd. Van der Wijngaart had de partij minutieus voorbereid. Hij kwam met licht voordeel uit de opening. Aalbers, nog in de race voor twee prijzen, ging er eens goed voor zitten. Uiteindelijk eindigde de partij in een correcte remise.

Eip Janssen sloeg in de jacht op prijzen een goede slag door directe concurrent Dick Wenning te verslaan. Tim Mol verraste vriend en vijand door winst op de toptien speler Martien Rood. Hans van de Weteringh kreeg beslissend voordeel in zijn partij tegen Harold Boom. In gewonnen stelling, trapte hij echter in een "trucje" van Boom. Stefan Huysdens speelde tegen Benjamin ten Holte zijn eigen huismerk. Ten Holte won een pion. Na een wederzijdse afruil, bleven alleen de zware stukken op het bord. De stelling van Ten Holte was superieur. Voor Huysdens het signaal de vlag te strijken.

Resterende uitslagen: Hartsuiker - Slijper 1-0, Hoek - Eshuis ½- ½, Dekker - M van Eijk 0-1, Broek - Van der Vos ½- ½, Mouthaan - Van Esch 1-0, Ziegler - M.Havinga 1-0, De Vos - Pasveer 0-1, W.Havinga - H.van Eijk ½- ½, De Groot - Di Pietro 0-1. R. Kingma - Verduyn 0-1 en Blokpoel - Nagel 1-0.

De Cirkel schaakt elke dinsdagavond ( rookvrij ) vanaf 20.00 uur in de Openhof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen dus op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Eip Janssen, telefoon ( 0318 ) 612138 of dinsdags in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Ben Zee, telefoon (0318)- 630293 of dinsdags in de speelzaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie