Herdenking Gevallenen Verbindingsdienst

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De jaarlijkse herdenking van de gevallen militairen van de Verbindingsdienst vond vrijdag plaats. Tijdens deze herdenking is stilgestaan bij alle gevallen militairen vanaf de meidagen 1940 tot heden. De ceremoniële plechtigheid is gehouden bij het Monument van het Regiment Verbindingstroepen op de Elias Beeckmankazerne te Ede. Deelnemers aan de herdenking waren veteranen, oud-militairen, militairen, burgerambtenaren behorend tot het Regiment Verbindingstroepen en genodigden. De plechtigheid was muzikaal opgeluisterd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

30-jarige Fietsersbond houdt fietstocht en reünie

Ede - Zaterdag 2 juni viert de Edese afdeling van de Fietsersbond haar dertigjarig bestaan. Gedurende al die jaren heeft de ENWB/ENFB/Fietsersbond een kern van enthousiaste vrijwilligers gehad. Deze kerngroep, die het dagelijks bestuur van de afdeling vormt, is in de loop van de tijd aan veranderingen onderhevig geweest. Natuurlijk moesten veel actievelingen na verloop van tijd afhaken. Sommigen zijn verhuisd; van een aantal is het adres niet meer te achterhalen.

Het zou leuk zijn om zowel belangstellende leden als oudgedienden weer eens te ontmoeten. Vandaar dat op zaterdag 2 juni om 16.00 uur een reünie wordt gehouden in De Brink, Padberglaan 18 (bij station Ede-Wageningen). Leden, oud-leden en hun partners en verdere belangstellenden zijn dus van harte welkom.

Vooraf wordt die zaterdag om 13.30 gestart met een fietsrondje door Ede en Bennekom. Startpunt is de fietsenstalling aan de noordkant van station Ede-Wageningen. Het belooft niet zomaar een recreatief fietstochtje te worden, maar één met een doel: laten zien wat er in de loop van de tijd op fietsgebied is veranderd. Veel van wat door de Fietsersbond is aangekaart is inmiddels aangepakt, maar sommige knelpunten zijn er nog steeds en er zijn weer nieuwe bijgekomen. Volgens het zeer recente 'Actieprogramma Fiets' van de gemeente staat een reeks fietsprojecten op stapel, en ook hieraan wordt tijdens de tocht aandacht besteed.

Met het oog op het regelen van de hapjes en drankjes in de Brink, is het handig deelname vooraf aan te melden bij het secretariaat: telefoon 0318-614504 of per mail: ede@fietsersbond.nl. Dan hebben de organisatoren een idee van het te verwachten aantal deelnemers op 2 juni. Voor degenen die het weer willen afwachten, natuurlijk blijft het mogelijk ook op het laatste moment te besluiten spontaan mee te doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie