,,De ambitie is om nog groter te worden”

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Want de Dutch Food Valley Classic, die dit jaar woensdag 13 juni wordt verreden, heeft nu een klassering in de Hors Categorie, de op één na hoogste status van de eendagswedstrijden. ,,De ambitie is om nog groter te worden, maar daar heb je een breder draagvlak voor nodig. Lokaal zaten we al aan de top en dus moesten we ons landelijk richten om budget te creëren voor wat wij willen. Deze stap was dan ook noodzakelijk”, laat Job van Schuppen, koersdirecteur, weten.

VEENENDAAL/EDE - De wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal na 21 jaar een nieuwe naam: Dutch Food Valley Classic. Met die naam hoopt de koersorganisatie de ambities te kunnen verwezenlijken.

door Henriet Vink

De wedstrijd is er dan ook niet meer ‘alleen’ voor Veenendaal. Met de nieuwe naam richt de koers zich nadrukkelijk op omringende plaatsen zoals Ede, Wageningen, Rhenen en Barneveld. Van Schuppen wijst naar het feit dat gemeenten overal een evenement zoeken om de gemeente te promoten. Zo is daar de marathon van Rotterdam en Amsterdam, en voorheen Veenendaal-Veenendaal: ,,Nu is het dan promotie voor de Vallei. Je moet wel groot denken, want als je bekrompen denkt, kom je niet verder. Met deze naam willen we ook meer internationale naamsbekendheid opdoen en het spreekt ook meer aan in andere gemeenten dan Veenendaal-Veenendaal. We hopen nu meer sponsors te kunnen aantrekken uit andere plaatsen.”

Tussensprints

Op één gebied is dat al gelukt, want de koers kent dit jaar vier tussensprints en wel in Ede, Wageningen, Rhenen en Barneveld. De sprints, waar voor de eerst aankomende renner een geldbedrag klaar ligt, krijgen de naam van de sponsor. En het is dan ook de bedoeling dat de sponsor uit de plaats van de betreffende tussensprint komt. Voor Veenendaal is er geen tussensprint, want daar vinden de start en finish plaats. ,,Dat is in elk geval, net als de naam van de koers, voor vier jaar vast gelegd”, vertelt Van Schuppen. Na vertrek uit Veenendaal leidt de wedstrijd de renners naar Lunteren, Barneveld, Ede, Wageningen, Oosterbeek, Arnhem, Posbank, Nijmegen, Berg en Dal, Groesbeek, Nijmegen, bij Lent de dijk op richting Dodewaard, Ochten, Kesteren, Rhenen, door het Binnenveld richting Veenendaal waar op de Kerkewijk de finish is.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren komen de renners dit jaar niet tweemaal over de Kerkewijk, omdat het verkeerstechnisch niet makkelijk te regelen is. Het publiek hoeft de koers echter niet te missen. SBS6 zendt, net als vorig jaar, de laatste twee uur live uit: ,,En we zijn ook nog in gesprek met Eurosport. Waarschijnlijk is het te laat voor dit jaar, maar voor de toekomst zou het mooi zijn. Dat betekent dat de koers wordt uitgezonden in 27 landen!”

Dat de koers ook in het peloton goede zaken doet, blijkt uit de deelname van zeven ProTour-teams: Rabobank, Quick Step, Team Milram, Gerolsteiner, Unibet, Team Predictor-Lotto en Crédit Agricole. Met CSC is de organisatie nog in de gesprek. Bij de deelnemende ploegen zitten enkele grote namen zoals Paolo Bettini, Alessandro Petacchi, Robbie McEwen, Thor Hushovd en de winnaar van vorig jaar Tom Boonen.

Laatstgenoemde koos in eerste instantie voor de Dauphiné Libéré in plaats van het verdedigen van zijn titel, maar is door een blessure toch weer in beeld gekomen: ,,Wellicht is hij niet fit genoeg voor de Dauphiné Libéré en kiest hij weer voor de Ronde van Zwitserland en Dutch Food Valley Classic”, stelt Van Schuppen, die eveneens laat weten nog in gesprek te zijn over deelname van Bettini. ,,Maar ik wil niet schermen met grote namen, want als die toch niet komen, kom je niet meer geloofwaardig over. Ik weet pas welke renners starten als het startschot geweest is.”

Meer info over de koers, deelnemers en organisatie is te lezen op www.dutchfoodvalleyclassic.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie