Oog in oog staan met edelherten en zwijnen op De Hindekamp

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Een grote kans om wild te zien is er vanaf wildkansel De Hindekamp, op circa 2 kilometer afstand van Natuurcentrum Veluwe. De kansel biedt ruimte aan 40 personen en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanaf de rand van het bos voert een ‘fluisterpad’ naar de ingang van de kansel. De excursies naar de wildkansel duren tot de schemering. Er wordt gestart met een videofilm. Na afloop van de film gaan de deelnemers, onder begeleiding van de boswachter, per fiets naar de wildkansel. Er wordt geadviseerd geen lichte kleding te dragen, en een verrekijker mee te nemen.

EDE - Oog in oog staan met edelherten, reeën, wilde zwijnen is een bijzondere gebeurtenis. Helaas is de kans op een ontmoeting met dit wild zeer zeldzaam. In ieder geval moet men er vroeg voor uit de veren of juist tegen de schemer op pad gaan, de juiste plekjes weten en heel veel geduld hebben. Het wild is schuw en laat zich nu eenmaal niet zo makkelijk zien. Zeker niet in de gebieden waar verkeer en industrie steeds verder oprukken.

De tochten zijn niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Natuurcentrum Veluwe houdt in samenwerking met de Regio VVV Veluwe&Vallei, in week 21 wildkanseltochten op de volgende data: Woensdag 23 mei, zaterdag 26 mei. Aanvang telkens: 19.00 uur.

Deelnemers moeten een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Vertrekpunt is Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede (zijweg van de N224, provinciale weg Arnhem-Ede) De kosten van deze excursie zijn, inclusief film en gebruik fiets, 6 euro per persoon voor volwassenen, en 4,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

u Informatie en reserveren: Regio VVV Veluwe&Vallei in Ede, telefoon 0900-835893.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie