Goris: ,,Ik verkoop aandacht’’

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Ze komt uit Deventer en woont nu negen jaar in Lunteren. Goris deed de HTS weg- en waterbouw en kwam bij een bedrijf terecht dat ging reorganiseren. Op beurzen en bijeenkomsten ontdekte ze dat er in haar ogen veel meer te doen zou zijn met eindejaarsgeschenken. Zo ontstond Kado-unieK.

‘Kado-unieK’ voor alternatieve geschenken LUNTEREN - Het obligate pennetje vindt ze wel ,,ongelooflijk simpel’’ om weg te geven. ,,Na drie weken weten mensen echt niet meer dat het om jouw bedrijf gaat. Doe iets bijzonders’’, zegt Herma Goris (43). De Lunterse begon vijf jaar geleden met haar bedrijf voor alternatieve relatiegeschenken Kado-unieK.

,,Vaak wordt er op het laatste moment nog snel nagedacht over wat je iemand als dank geeft. Negentig procent van de bedrijven zijn niet geïnteresseerd in deze dingen of willen hun kop niet boven het maaiveld uitsteken’’, aldus Goris.

Zes denkt dat bedrijven ook uitstekend tussentijds iets kunnen proberen en wijst op de secretaressedag, pasen en sinterklaas. ,,Er is altijd dat saaie flesje wijn, maar je kunt ook een zwik oliebollen of rieten manden met borstplaat en chocoladeletters in je bedrijf presenteren.’’

De Lunterse wijst erop dat tussen vijftig bossen bloemen een bijzonder cadeau op kan vallen. ,,Wat dat is, maakt eigenlijk niet zoveel uit, als je er maar over nagedacht hebt. Van mijn man wil ik ook graag die specifieke dropjes’’, zegt ze lachend. ,,Ik verkoop aandacht!’’

Haar klanten vraagt ze naar de gelegenheid, het budget, tijdstip en de uitstraling die een geschenk moet hebben. Goris laat metalen beeldjes zien die beroepen uitbeelden. Ze vallen behoorlijk in de smaak en worden verpakt in een exclusieve doos met opdruk van het werk van wijlen Herman Brood.

u Kado-unieK: Engweg 1, Lunteren. Info: www.kado-uniek.com .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie