‘Bewegen’ bij Halderhof en Breukelderhof

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

,,Wat een gezellige middag, ik wil iedere dag wel zo lekker buiten wandelen”, zo sprak één van de bewoners die de wandelpuzzeltocht op maandagmiddag liep. Hierin zaten verschillende opdrachten die in het teken stonden van bewegen en sporten. Dit initiatief begon op de Breukelderhof en het enthousiasme sprong over op de activiteitenbegeleiders en enkele oefentherapeuten van de Halderhof. Vele bewoners zijn naar buiten geweest en hebben door de straten van Bennekom gewandeld. Onderweg konden ze een gratis ijsje van het huis nuttigen en dat viel goed in de smaak. Alleen al het ouderwetse ijskarretje trok veel aandacht, en zo schepte de ijscoman Van Bruggen heel wat ijsjes weg.

BENNEKOM - De Halderhof en Breukelderhof staan deze week in het teken van ‘bewegen’. De activiteitenbegeleiding van beide huizen hebben weer een mooi programma klaar en steken de handen letterlijk uit de mouwen.

Verder worden er in beide huizen verschillende activiteiten georganiseerd omtrent bewegen. Zo bieden ze beiden een ochtend bewegen op muziek, en worden er sportbeelden van vroeger getoond. Ook aan de mensen op bed wordt gedacht. Zo is er in de Breukelderhof op woensdagmiddag bewegen voor mensen op bed.

Op de Halderhof komt op woensdag Jaap Heij, bekend van het winkeltje De Parlevinker, de bewoners uitdagen met hem een potje te dammen. ‘s Middags wordt er die dag gevist met een aantal bewoners. Zij gaan met de bus naar de forellenkwekerij in Ommeren. Op donderdag is er ochtendgymnastiek, met aansluitend een lunch en op vrijdag hebben ze het echtpaar van der Vegte uitgenodigd, drievoudig Nederlands kampioen rolstoeldansen. Zij geven een demonstratie in het Vooronder, en wie weet zet ook dat de mensen weer in beweging.

Reageren? esreactie@bdu.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie