Dierentuin

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Had u ook zo met die gorilla te doen die zijn territorium in de dierentuin van Blijdorp verliet? Op de beelden kon je zien dat het achtelijke gedrag van de vrouw de mensaap had uitgelokt tot zijn agressieve daad. Geen wonder dat dit imposante beest een keer over de rooie ging. Als je stelselmatig gekke bekken naar hem trekt en zonder enige gêne het dier diep in de ogen kijkt, dan is het geen wonder dat hij een keer uit z’n vel springt. Of beter: in het water... Het schrikdraad kon hem ook niet weerhouden om zijn ‘Jane’ eens flink te grazen te nemen.

Zelf heb ik jaren geleden ook grote vraagtekens geplaatst bij het leeuwenverblijf van Artis, toen ik tijdens een steenkoude winter zag dat het grachtje om de tuin van de koning der dieren kats bevroren was. Als dit poezebeest het besef had gehad dat het water was veranderd in een dertig centimeter dikke ijslaag, had hij vast de stap gewaagd om dat wolffje een koppie kleiner te maken. Zo’n ‘mals’ speklapje kreeg hij ook niet elke dag. Liever greep hij een reiger uit de lucht, wat ook al niet zo’n vrolijk schouwspel was.

Toch kan een dierentuin heel aardig zijn om rond te banjeren. Bezoek Ouwehands in Rhenen en u weet wat ik bedoel. Precies de zelfde plek hoeft buurman Ede daarom niet te creëren bij de toekomstige recreatieplas, maar misschien is er wel iets te doen met dieren. Laten we er een paradijs van maken, om maar eens wat te noemen. Een naturistenstrandje ligt dan voor de hand. En daar vraten de dieren en mensen elkaar immers ook niet op. Maar ja...geen enkele begroting of sponsor kan die kar trekken. Helaas.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie