Edese Mediators lossen probleem op

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

De Edese Mediators bestaat uit vijf personen: Marijke Baden, Ada Heijkoop, Hans Oosterveld, Siem Vermeulen en Johan Weerkamp. De vijf werken zelfstandig en onafhankelijk. Samen of apart zijn ze te benaderen voor conflictbemiddeling op alle denkbare terreinen van het maatschappelijk leven: familiezaken waaronder echtscheidingen, burenruzies, arbeidsconflicten, geschillen over contracten, bestuursproblemen. Door hun krachten te bundelen versterken vijf Edese Mediators hun professionaliteit.

EDE - Is er een zakelijk geschil of een privéprobleem? Dan kunnen de Edese Mediators wellicht uitkomst bieden.

Mediation is het samen oplossen van een zakelijk of persoonlijk geschil met de hulp van een neutrale, onafhankelijke en vakbekwame bemiddelaar. Voor bijna elk geschil is een oplossing te bereiken die voor de betrokken partijen goed werkbaar is.

De deelnemers aan een mediation spelen een actieve rol; zij bepalen zelf hoe de oplossing er uit gaat zien. Wat partijen willen en hun toekomst staan voorop. De mediator helpt hen daarbij.

Een mediator of conflictbemiddelaar staat dus niet boven de partijen, doet geen uitspraak van bovenaf en stelt zich niet op als ‘de beslisser”. Emoties en zaken worden gescheiden en de relatie tussen partijen wordt niet onnodig beschadigd.

Voortgang

Mediation is vrijwillig en vertrouwelijk. De mediator leidt de gesprekken en zorgt voor structuur en voortgang. Partijen sluiten met de mediator een overeenkomst. Er gelden spelregels voor de gesprekken, maar de gesprekken zelf verlopen informeel en flexibel. Als sluitstuk van de mediation worden de gemaakte afspraken schriftelijk, in een overeenkomst, vastgelegd.

Mediation blijkt een effectieve en vreedzame vorm van conflictbemiddeling die goede resultaten oplevert. De eigen kracht van de deelnemers wordt optimaal benut. Het blijkt zoveel prettiger energie te steken in het oplossen dan in het instandhouden en laten escaleren van een conflict.

Wilt u een conflict niet uit de hand laten lopen dan kunt u terecht bij een mediator voor het bemiddelen. Het eerste oriënterend contact is vrijblijvend en kost u niets. De mediators verstrekken graag persoonlijk nadere informatie over de mogelijkheden van mediation..

De Edese Mediators zijn aangesloten bij het Nederlands Mediation Instituut, dat toeziet op de kwaliteit van mediation in Nederland.

De Edese Mediators hebben een centraal telefoonnummer, 0318-693461 en een website: www.edesemediators.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie