SGP breekt lans aanpak jeugdproblemen

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

,,Waar is de aandacht voor de enorme jeugdproblematiek? Is er wel compassie met jongeren die in de problemen zitten?’’, vraagt Versteeg zich af.

EDE - Waarom heeft het college niet het motto ‘jongeren, jongeren, jongeren’ geïntroduceerd inplaats van ‘bouwen, bouwen, bouwen’? Dat vraag Arnold Versteeg zich af. Het raadslid van de SGP wil graag dat de gemeenteraad naast ‘investeringen in prestigieuze en spraakmakende projecten’ ook wil investeren in jongeren. Op 28 juni stelt de raad immers de nieuwe jeugdnota vast.

De conceptnota jeugdbeleid benoemt de zorg voor kinderen onder de 12 jaar wel tot speerpunt. ,,Wat de SGP enorm verbaasde, was het feit dat juist de financiële paragraaf tegenstrijdig is met dit speerpunt. Juist daar waar de problemen aangepakt moeten worden, wordt gesproken over incidentele middelen. Dat lijkt op Dik-Trom-beleid. Je houdt instellingen een worst voor, ze mogen er even aan ruiken en na een jaar moet maar weer bezien worden of er middelen vrijgemaakt kunnen worden’’, legt Versteeg uit.

De kernvraag vindt hij of de gemeenteraad de moed heeft om structurele gelden uit te trekken om de problemen echt bij de bron aan te pakken. ,,Durven wij binnen de jeugdbegroting met middelen te schuiven, zodat primaire zaken ook als primair aangemerkt worden? En, als het niet binnen de jeugdbegroting kan, durven wij het dan ergens anders vandaan te halen?’’

Versteeg denkt dat het gezin weer ‘in’ is. ,,Maar juist in gezinnen speelt een enorme problematiek. Er zijn nog nooit zoveel gebroken gezinnen geweest. Echtscheidingen tref je aan in alle lagen van de bevolking. Juist gebroken gezinnen hebben een grote impact op jonge kinderen. Hier beginnen vaak de problemen en ontsporingen. Dat pleit er nogmaals voor om daadwerkelijk middelen voor deze problematiek in te zetten’’, meent de SGP’er.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie