DTS’35 dicht bij eerste klasse

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Dat het nog zo spannend zou worden, daar zag het halverwege niet naar uit. ,,Wij speelden niet goed’’, wist ook Van de Poel. ,,Teveel spelers hadden last van spanning. Maar wij hadden het duel wel onder controle. We gaven geen kans weg.’’ Uit de eerste echte kans leek DTS na een half uur via Govert van de Visch op voorsprong te komen. Volgens arbiter A.C. Koopmans uit Nijverdal gebruikte de spits zijn hand. ,,Een zuiver doelpunt’’, oordeelde Van der Poel. Kort voor de rust werd een doelpunt van Van de Visch wel goedgekeurd: 0-1.

Doemscenario blijft uit voor Van der Poel VRIEZENVEEN - ,,Het zou een doemscenario zijn geweest’’, beaamde Jan Jaap van der Poel. ,,In je laatste optreden als actief voetballer verliezen door een eigen doelpunt. Dat zat inderdaad wel in mijn achterhoofd na de 3-2 van DOS’37.’’ Omdat die stand in tact bleef, was door de 1-0 winst van DTS in Ede, de stand weer in evenwicht. Strafschoppen moesten daarom de beslissing brengen. Omdat DTS deze beter nam dan de thuisploeg (3-4), gaan de Edenaren zaterdag samen met AZSV uitmaken wie volgend seizoen in de eerste klasse speelt. En is dus de afscheidswedstrijd voor Van der Poel (29) nog een weekje opgeschoven.

Nadat al snel in de tweede helft een inzet van Magee van de lijn was gehaald, kwam de thuisploeg uit het niets langszij. De hele lichte overtreding van Mark Snel op Gerald Boshoeve werd met een strafschop wel heel zwaar bestraft. Jeroen Niks had daar geen boodschap aan: 1-1. Even later nam Niks een vrije trap, die door Boshoeve werd binnen gekopt: 2-1.

,,Ik heb toen de scheidsrechter vertelt dat hij ons een aantal keer had benadeeld’’, toonde Van der Poel zijn slimheid. ,,Buiten dat doelpunt en die strafschop, was ook de vrije trap waaruit de 2-1 ontstond, een lachertje. Ik weet zeker dat dit meespeelde in zijn besluit ons ook een strafschop te geven.’’ Gerwin Hoogendoorn werd licht aangetikt door Robert Niks. Van der Poel benutte vanaf de stip het goedmakertje: 2-2.

Maar ook na deze voor DTS goede stand, bleef het voetbal ver onder niveau. Jeroen Jansen waarschuwde met een kopbal op de lat. De niet onverdiende 3-2 viel drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Een vrije trap van Jeroen Niks, werd onbedoeld door Van der Poel fraai in eigen doel gekopt. ,,Ik schampte de bal. Toen voelde ik al dat het een doelpunt kon worden. In deze fase kwamen we lengte en slimheid tekort.’’

De noodzakelijke strafschoppenreeks begon met een redding van Jerry Vermeer. Van der Poel scoorde wel. Martin Speelziek miste daarentegen. Daarna hielden Jan Jansen en Ilco van der Hel het hoofd koel, terwijl René Kottier naast mikte. Met als gevolg dat de ingevallen Gerben Keuning de klus moest klaren. Hij maakte geen fout.