Concert Neal Morse met Collin Leijenaar

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE/VEENENDAAL - Rondom het Pinksterweekend zal Neal Morse met band weer een minitour doen door Nederland, Duitsland en Engeland, waarbij Veenendaal ook wordt aangedaan. De Amerikaan speelt donderdag 24 mei om 20.00 uur in The Shelter aan de Industrielaan 24 met onder andere de Edese muzikanten Collin Leijenaar (drums) en Jessica Koomen (zang en keyboards).

Morse is bekend geworden met zijn bands Spock's Beard en Transatlantic, wordt gezien als een van de meest invloedrijke songwriters binnen de progressieve rock scene. Op zijn solo CD's speelt Morse samen met giganten als Mike Portnoy, Paul Gilbert, Kerry Livgren, Steve Hackett en vele anderen.

Tijdens deze tour zal Morse worden bijgestaan door de Britse gitarist Paul Bilatowicz, een virtuoos talent die wereldwijd grote indruk maakt in de Carl Palmer Band. En net als de Europese tour van vorig jaar bestaat de rest van de band uit de genoemde twee Edenaren, plus Henk Doest op toetsen en Wilco van Esschoten op bas.

Morse zal een "best of" uit zijn solo-repertoire spelen, waarbij ook zijn nieuwe, goed ontvangen album Sola Scriptura aan bod komt. Goed voor een setlist van bijna 3 uur muziek, boordevol afwisseling. Van stevige rock, tot swingende jazzy latin, van explosieve solo's tot intieme en sferische ballads.

Er ook opnamen gemaakt worden voor een liveCD. Voor het concert in Veenendaal zijn er maximaal 300 kaarten beschikbaar, en de voorverkoop is al gestart. Kaarten zijn te reserveren door een email te sturen naar: neal@novae.nl . Zet daarin naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en hoeveel kaarten je wilt bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie