Wielervereniging Ede houdt Zuid-Veluwe Klimtoer

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De toerafdeling van Wielervereniging Ede houdt zaterdag 26 mei de Zuid-Veluwe Klimtoer. Er zijn twee afstanden, 100 en 130 km.

Ook dit jaar is de vroege datum gehandhaafd, zodat velen de tocht kunnen fietsen als training voor zware tochten. De Zuid-Veluwe Klimtoer is immers een mooie, maar pittige tocht. Tussen Ede en Arnhem zijn in de 130 km-tocht 36 klimmetjes opgenomen, waarbij in totaal 1.278 meter hoogteverschil wordt overbrugd.

Uiteraard zijn de Posbank, Zijpenberg en Emmapyramide in deze route opgenomen. Maar ook minder bekende hellingen moeten bedwongen worden, zoals de Boersberg, Waayenberg, Sonnenberg, Pietersberg, Vijverberg, Bakenberg, Menthenberg, Waterberg, kattenberg en Zilverberg, alsmede Hazegrietje, Stenen Tafel en Geitenkamp. De 100 km-tocht doet het Posbank-gebied niet aan, heeft derhalve acht colletjes minder, heeft 918 meter hoogteverschil en is daardoor iets minder pittig.

Bij beide afstanden wordt de route met pijlen aangegeven, ook ontvangen de deelnemers een routebeschrijving. De deelnemers kunnen voor de 130 km. tussen 08.00 en 09.00 uur vertrekken; voor de 100 km. tussen 08.00 en 10.00 uur. Vertrekplaats is het clubhuis van WV Ede, Horsterweg 5 (bij Tesqua). Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig.

Voor beide afstanden bedraagt het inschrijfgeld 3,50 euro. Leden van de Nederlandse Toer Fiets Unie krijgen 1,50 euro korting. Voor leden van WV Ede is de deelname gratis, dit geldt ook voor de deelnemers die ter plekke lid worden.

Zie ook: www.wvede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie