Dartkanonnen bij Advendo’57

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Ver voordat iedereen wist wie met ‘Barney’ bedoeld werd, was Harry van Hierden al met de dartsport bezig. In 1989 werd de club DCP’89 in Lunteren opgericht. In de loop van de tijd vervulde Van Hierden diverse bestuursfuncties. Niet alleen bij zijn eigen club, maar ook daar buiten. Daarnaast schrijft hij ook voor het bondsblad, verhuurt banen en organiseert toernooien. Kortom: Van Hierden mag met recht een promotor van de dartsport worden genoemd.

Darryl Fitton en Ted Hankey van de partij EDERVEEN - De populariteit van de dartsport is de laatste jaren sterk toegenomen. De prestaties van Raymond van Barneveld en later andere Nederlanders is daar natuurlijk debet aan. Net zozeer ook de vele aandacht die SBS 6 besteedt aan het darten. De toppers zijn inmiddels dan ook bekende namen. Een aantal daarvan zal meedoen aan het Open Ederveen Dartstoernooi, wat op donderdagavond 7 juni om 17.30 uur (jeugd) en 19.30 uur (mannen/vrouwen) zal plaatsvinden.

Helemaal als een verrassing komt het dan niet, dat de geboren Edervener gevraagd werd om de organisatie van een darttoernooi in de jubileumweek van Advendo’57 voor zijn rekening te nemen. ,,Ik ben nog steeds lid. Dus dat doe ik graag. Maar ook als een andere club het gevraagd zou hebben, zoals Otterlo in het verleden, had ik ja gezegd. Het komt immers de dartsport ten goede.’’

Voor het toernooi, wat gehouden wordt in de feesttent aan de Schras 65, worden 32 banen uitgelegd. ,,In totaal kunnen 256 personen deelnemen’’, legt Van Hierden uit. ,,Er zal een ‘best of five’ worden gespeeld. De toppers worden geplaatst. Dat wil zeggen dat zij in de eerste twee ronden niet tegen elkaar spelen. Voor de verliezers geldt dat ze naar een verliezers ronde gaan. Dus iedereen speelt ten minste twee partijen. Er wordt gespeeld in de categorieën heren, dames en jeugd.’’

,,Iedereen kan zich inschrijven voor het evenement. Dus ook zonder of met heel weinig ervaring’’, benadrukt Harry van Hierden. ,,De kans bestaat dus dat een beginneling speelt tegen Ted Hankey.’’ ‘The Count’ uit Engeland won in 2000 nog de Lakeside, en was een jaar later verliezend finalist. Een andere kanjer die zijn komst heeft toegezegd is Darryl Fitton. ‘The Dazzler’ haalde in 2005 de halve finale van Lakeside.

Ook een aantal Nederlandse toppers doet een greep naar de hoofdprijs van 1.000 euro. Albertino Essers, in 2006 en 2007 actief bij de Lakeside, Rody Helsdingen (nummer 1 darts4You Ranking 2007 en Wageninger Ronald Brandsen (speler Nederlands team) zijn zeker van de partij. De kans is aanwezig dat ook mannen als Co Stompé, Michael van Gerven, Jelle Klaassen en Vincent van de Voort daar bij komen.

,,Ed van de Veer, de manager van Raymond van Barneveld, zal vanaf de kwartfinale als mastercaller optreden’’, vult Van Hierden nog aan. ,,Ik denk dat het een echt dartfeest gaat worden. Ik raad dan ook iedereen aan die van darten houdt, naar Ederveen te komen. Misschien om zelf een pijltje te gooien. Maar anders ook om mannen als Fitton als Hankey aan te raken, of een praatje men hen te maken.’’

Opgeven kan tot woensdag 6 juni 15.00 uur bij contact@prinsenhoflunteren.nl, én door EURO 2,50 (jeugd) of EURO 10,00 (dames/heren) over te maken op 33.74.43.645 t.n.v. DCP, o.v.v. volledige naam.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie