René Bakker pakt in slotronde titel bij BSV

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De strijd in de interne competitie is bij de Bennekomse Schaakvereniging BSV gestreden. Hotze Tette Hofstra was al clubkampioen en maandagavond greep ook René Bakker een titel. Hij versloeg fraai Martijn Pauw, eindigde als zevende en werd daardoor kampioen van de B-groep. Jan Hooft won de C-groep.

Wie van tevoren dacht dat de 24e en laatste ronde bij BSV een formaliteit zou worden, kwam bedrogen uit. Door liefst 26 spelers werd fanatiek om het laatste punt gestreden. Martijn Sonnenberg had daarbij de pech om kampioen Hofstra als tegenstander te treffen. En die is in bloedvorm. Sonnenberg probeerde het spectaculair, maar kreeg het deksel op de neus.

Ook Noël Bovens was teleurgesteld. Hij stond toch zo mooi tegen Teunis Bunt. Echter is die niet zo maar te kloppen. Bunt leverde het juiste tegenspel en het werd dan ook remise. Jan Wouters won mede daardoor de strijd om het brons. Hij kreeg Jo Decker als tegenstander. En dat is geen kat, die zonder handschoenen kan worden aangepakt. Wouters manoeuvreerde dan ook behoedzaam, maar kreeg wel voordeel. En dat bleek teveel van het kwade voor Decker.

Meest teleurgestelde man was Martijn Pauw. Langzaam maar zeker dacht hij met zwart tegen René Bakker licht voordeel te krijgen. Tot hij ineens pion f5 speelde. Een blunder vanjewelste, zo bleek. Bakker sloeg direct genadeloos toe. Het spartelen van Pauw tegen de matdreigingen was tevergeefs. En op één van de felicitaties was de reactie van Bakker duidelijk: ,,Ik heb nog nooit van Pauw verloren.'' Pauw zakte door het verlies van de zesde naar de negende plaats.

Chris van Oosterwijk deed ook nog goede zaken. Hij vocht een mooi duel uit met Martien Smit, die op een gegeven moment luidkeels liet weten dat het allemaal wel erg moeilijk was. Te moeilijk dus, want hij moest de strijd staken. Van Oosterwijk klom naar plek zes.

Ook Rini Kreeft smaakte het genoegen om weer eens een fraaie zege te boeken. Hij speelde geconcentreerd tegen Bert Duijker, die wat te passief was. Kreeft won een pion, kreeg een sterk centrum en maakte het gedecideerd af.

Jan Hooft kwam met Joop de Bruin remise overeen en pakte daardoor via een twaalfde plaats knap de titel in de C-groep.

Uitslagen slotronde

Martijn Sonnenberg - Hotze Tette Hofstra 0-1, Noël Bovens - Teunis Bunt remise, Jan Wouters - Jo Decker 1-0, René Bakker - Martijn Pauw 1-0, Chris van Oosterwijk - Martien Smit 1-0, Rini Kreeft - Bert Duijker 1-0, Jan Hooft - Joop de Bruin remise, Cock Struijk - Klaus Bodlaender 1-0, Martien de Bock - Harry Verhoef 0-1, Jaap Marinus - Geert Wieringa 1-0, Gerrit Drenth - Paul Constant 0-1, Kurt Hulskamp - Hans Gillet 0-1, Ton Suuring - Sjoerd de Rave 1-0.

Eindstand op kop

1. Hotze Tette Hofstra 1158 pnt; 2. Paul Dubbeld 932,5; 3. Jan Wouters 849.8; 4. Noël Bovens 819,5; 5. Martijn Sonnenberg 809,5; 6. Chris van Oosterwijk 778,5; 7. René Bakker 771,7; 8. Teunis Bunt 753; 9. Martijn Pauw 735,7; 10. Jo Decker 661,8.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie