Climax-mannen winnen tweede competitiewedstrijd

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De mannenploeg van atletiekvereniging Climax heeft in Drachten met ruime voorsprong de tweede competitiewedstrijd gewonnen. Met een totaalscore van 8270 punten werd de koppositie overgenomen van AV 1923. Daarmee houden de Edenaren uitzicht op een plaats in de landelijke finale en promotie naar de eerste divisie.

Bij de loopnummers zorgden de Climax-atleten voor het nodige vuurwerk. Christiaan Hemstede won met een tijd van 9.44.04 min. de 3000 meter steeple met bijna 20 seconden voorsprong. Goed voor een nieuw clubrecord. Erwin Meijer heerste op de 1500 meter met een tijd van 3.55.82 min. Naast een verbetering van zijn PR met vier seconden, bleef hij zijn naaste concurrenten ruim 10 seconden voor. Jarno Beuving won in zijn beste seizoenstijd van 22.36 sec. de 200 meter. Ook de afsluitende 4 x 100 meter was een prooi voor de Climax-ploeg. Het estafetteteam bestaande uit Paul Bolks, Jarno Beuving, Rik Hanswijk en junior Francis Barka, zegevierde met 43.14 sec. Het clubrecord werd daarmee geëvenaard.

Rik Hanswijk kwam met 55.87 sec.als tweede over de 400 meter horden. Francis Barka liep met 11.58 sec. een uitstekende 100 meter. Ralph Uenk startte op de voor hem korte 400 meter. Zijn 51.45 sec. leverde de A-junior een fraaie vijfde plek en een persoonlijk record op.

Bij het hoogspringen kwam Jurgen Versluijs tot een hoogte van 1.95 meter, Goed voor een derde plek. Jarno Beuving klasseerde zich met zijn beste seizoensprestatie van 6.72 meter als tweede bij het verspringen.