Samenwerking Missiehuis Vrijland en Kruiswerk

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

De intentieverklaring werd in Oosterbeek getekend door Frits Brink namens de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg, Jan van Luijk en Hans van Westerlaak namens de Nederlandse Regio van Mill-Hill missionarissen en de Stichting Mill Hill Rustenden.

EDE - Het Missiehuis Vrijland en Kruiswerk West-Veluwe hebben vorige week een intentieverklaring ondertekend. Hierin is vastgelegd dat het kloosterverzorgingshuis van plan is de zorg en de zorgorganisatie over te dragen aan Kruiswerk West-Veluwe, werkmaatschappij van Stichting Philadelphia Zorg. Uitgangspunt hierbij is dat de organisaties hun eigen naam en identiteit behouden.

Partnerschap

De zorgmarkt is sterk aan veranderingen onderhevig. Zorgorganisaties gaan samenwerken om hun positie te behouden. Zowel het Missiehuis Vrijland als Kruiswerk West-Veluwe zocht om deze reden naar een partner. Kruiswerk West-Veluwe onderstreept hiermee bovendien het doel een brede zorgaanbieder te willen zijn. Naast deze samenwerking wordt het Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord sinds 2007 aangestuurd vanuit Kruiswerk West-Veluwe.

In Vrijland wonen gepensioneerde missionarissen van de congregatie van Mill Hill en gepensioneerde Franciscaanse missiezusters van Sint Jozef. In het huidige Missiehuis Vrijland kunnen 60 mensen wonen. Het missiehuis heeft 48 verzorgingshuisplaatsen, waarvan tien voor meerzorg. Daarnaast wonen er nog elf kloosterlingen zonder officiële zorgindicatie. Er werken in totaal zo’n vijftig medewerkers, die na definitieve besluitvorming over de samenwerking onderdeel worden van de werkmaatschappij Kruiswerk West-Veluwe.

Kruiswerk West-Veluwe is een regionale thuiszorgorganisatie die mensen van alle leeftijden diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn biedt. Cliënten kunnen gebruikmaken van deze ondersteuning, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren. Bij Kruiswerk West-Veluwe vinden zij alle zorg onder één dak, zoals huishoudelijke verzorging, verpleging en verzorging, jeugdgezondheidszorg en diëtetiek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie