Edese Tennis Club kampioen vijfde klasse zondag

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - ETC 1 is zondag kampioen geworden en gepromoveerd naar de vierde klasse. Ook het tweede tennisteam deed met een 8-0 overwinning goede zaken en hebben nog slechts twee puntjes nodig om ook kampioen te worden in de vijfde klasse. Het herenteam zal na de 5-1 overwinning op Bakkershaag 1 op zondag 3 juni onderling met NVLTB uit gaan maken wie er promoveert naar de tweede klasse.

ETC gemengd 1 speelde tegen Beekhuizen in Velp. Elsemiek Lamme verloor met 6-4 en 7-5, maar Roxanne Jager trok met goed tennis de stand gelijk. Captain Randy van den Brink speelde zeer aanvallend en liet niets heel van zijn tegenstander. Mike de Vreede keek tegen een 4-6, 1-4 achterstand aan, maar verloor daarna geen game meer. Elsemieke Lamme en Marieke Hannink wisten het damesdubbel niet te winnen, maar Mike en Randy brachten de tussenstand op 4-2. Het kampioenspuntje kwam op naam van Mike en Marieke die het gemengd dubbel wonnen. Dat leverde even concentratieverlies op voor Randy en Roxanne, maar dat werd in een supertiebreak derde set rechtgetrokken. Met deze 6-2 winst is het kampioenschap en de promotie naar de vierde klasse al na zes wedstrijddagen bereikt.

ETC gemengd 2 speelde thuis tegen Spitsbergen 2 een belangrijke wedstrijd om de koppositie in hun afdeling. Het werd een veel zwaardere strijd dan de eindstand van 8-0 deed vermoeden. Zowel Eline Harteveld als Leanne Robbertsen hadden een tiebreak nodig om de eerste set te winnen, maar sloegen in de tweede set genadeloos toe. Stefan Jorna won zijn enkelspel overtuigend, maar Martijn van de Leemkolk moest zich terugknokken van een 3-5 achterstand in de derde set, om vervolgens de afsluitende tiebreak te winnen.

Bij deze 4-0 tussenstand werd zowel het dames- als herendubbel een drie setter. Leanne en Eline wonnen de eerste set, maar verloren de tweede set en keken in de derde set telkens tegen een achterstand aan, die uiteindelijk toch in 6-3 winst werd omgezet. Ook Martijn en Stefan moesten alle zeilen bijzetten. Een 5-2 voorsprong in de derde set werd bijna uit handen gegeven, alvorens toch nog met 6-4 te winnen.

Het eerste gemengd dubbel van Hans Jorna en Eline werd eenvoudig met 6-3, 6-0 gewonnen. Stefan en Leanne leken met 6-1 ook op de goede weg, maar verloren daarna rap de tweede set met 2-6. In de supertiebreak waren beide partijen super gemotiveerd, maar ETC gaf de snelle 5-1 voorsprong niet meer uit handen en won met 10-3. Dankzij deze 8-0 overwinning en de drie punten die Teskwik afsnoepte van de Bree 1, gaat ETC nu met vijf punten voorsprong op De Bree 1 aan de leiding. Op 3 juni moet ETC in Scherpenzeel die beslissende twee puntjes proberen te bemachtigen.

ETC heren 1 won opnieuw met royale cijfers (5-1), en dit keer was Renkum het slachtoffer. Bart Wildenburg moest in zijn enkelspel met 6-3 en 6-4 alle zeilen bijzetten. Fred van Ruissen, Marcel Doelman en Patrick Roke wonnen hun enkelspel oppermachtig. Alleen het herendubbel van Bart en Patrick liep averij op (5-7, 3-6). Fred en Marcel brachten de eindstand op 5-1. De laatste competitiedag zal in het onderling treffen tegen NVLTB2 de beslissing brengen.