Diederik van Silfhout pakt brons

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Eigenlijk stond het al van tevoren vast. Waar Van Grunsven de rijbaan van 20 bij 60 meter binnenrijdt verlaat zij hem als overwinnaar. Zo ging het twaalf keer en nu in Eindhoven aan de Karpendonkse Plas voor de dertiende maal. Deze keer gezeten op Keltec Salinero en met een eigenlijk nog nimmer vertoonde overmacht. 'La Van Grunsven', die acht maanden lang met Salinero de wedstrijdring meed, zes weken niet te paard zat, het leven schonk aan een dochter, en nu acht weken daarna soeverein zoals alleen een vorstin kan heersen, wederom de macht greep in de Nederlandse dressuurwereld.

Het brons was verrassend voor de 52-jarige Alex van Silfhout (^Lunteren), die heel blij was met zijn score van 77.600%. "Tijdens het losrijden had ik even het gevoel dat er sprake was van een zekere mate van vermoeidheid bij Luxform's Nimbly, maar toen we de ring binnenreden was dat helemaal weg en trok ze flink door. In de passage trok ze goed door, maar in de piaffe kwam toch even de vermoeidheid om de hoek kijken", aldus Van Silfhout.

Opvallende waren verder de prestaties van Exquis Nadine met Hans Peter Minderhoud (^Harskamp), die vierde werd met drie zeer gedegen ritten en die zeker nog veel progressie kan maken in de komende maanden.

Eindstand Nederlands Kampioenschap Dressuur Senioren 2007:

1) Anky van Grunsven (Erp) - Keltec Salinero - 245.645

2) Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) - Sunrise - 230.777

3) Alex van Silfhout (^Lunteren) - Luxform's Nimbly - 221.350

4) Hans Peter Minderhoud ( ^Harskamp) - Exquis Nadine - 215.800

5) Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) - Broere Jazz - 215.220

6) Adelinde Cornelissen (Beilen) - Parzival - 208.670

7) Stephanie Peters (Roermond) - Jeff - 203.390

Lotje Schoots

De keuze van Lotje Schoots (Abcoude) voor Reine B bij de junioren pakte zeer goed uit. Met een score van 78.900% zette zij de nummer twee in de wedstrijd (de Kür op muziek), haar vriend Diederik van Silfhout (Lunteren) met Ruby, op ruim drie procent achterstand, die daarmee het brons won in het Nederlands Kampioenschap dressuur voor Young Riders. Maar de voorsprong van Schoots op de winnares van het zilver in het NK, Cindy van den Berg (Almere) met de zeer ervaren en gelouterde Mix groeide uit naar bijna tien volle procenten over alle drie de onderdelen.

Derde werd dus Diederik van Silfhout, de enige man bij de eerste vijf van het klassement. ,,Alles ging goed, behalve in de laatste serie. Daarin misten we een wissel. Aan de andere kant was het drafgedeelte heel goed", vertelde Diederik, die bij deze mooie weersomstandigheden zeer te spreken was over de accommodatie aan de Karpendonkse plas, terwijl naar zijn mening bij regen en wind er net te veel geraas is in het kleine stadion. Ook over zijn tweede plek was Diederik ten zeerste te spreken. ,,Mijn merrie Ruby is een hete donder en daarom ben ik blij met die plek in de Kür, want er was steeds de volledige controle. Vorig jaar sprong de merrie in de eerste wedstrijd nog over de met witte hekjes afgezette dressuurring en volgde diskwalificatie. Er is dus duidelijk sprake van progressie", lachte Van Silfhout breed.

Eindstand Nederlands Kampioenschap Dressuur Young Riders 2007:

1) Lotje Schoots (Abcoude) - Reine B - 224.556

2) Cindy van den Berg (Almere) - Mix - 214.789

3) Diederik van Silfhout (Lunteren) - Ruby - 214.561

4) Marrigje van Baalen (Utrecht) - BMC Inspekteur - 210.711

5) Inge Verbeek (Waalre) - Quidor - 207.061

6) Geert Jan Raateland ('s-Gravendeel) - Unterwelt - 200.744

7) Stephanie de Frel (Koewacht) - Narwick - 196.289

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie