Vitesse/AGOVV wint Rabobank D1 toernooi Lunteren

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Onder prima omstandigheden heeft zaterdag 19 mei het dertiende Lunteren D1 toernooi plaatsgevonden. Met veel belangstelling werden de wedstrijden van diverse gerenommeerde amateurclubs aanschouwd. Zelfs een tweetal betaald voetbal organisaties waren aanwezig.

De betaalde clubs Vitesse/AGOVV en Volendam waren beide afgekomen op het goed aangeschreven toernooi en behoorden automatisch tot de favorieten. Ook Zeeburgia, winnaar van de vorige editie, kwam vanuit Amsterdam om de titel te verdedigen. De jeugd van Zeeburgia brengt altijd veel talent voort. Van het team dat dit jaar mee deed in Lunteren spelen volgend seizoen maar liefst 3 jongens bij Ajax. Hetzelfde aantal bij AZ. Ook vanuit de regio waren diverse teams aanwezig waaronder DOVO, Sparta Nijkerk en VVOG.

Ook de D1 van Lunteren deed natuurlijk mee. Elk puntje dat zij zouden pakken is natuurlijk prachtig tegen al deze hoogstaande teams. En dat deed Lunteren dan ook. In de eerste wedstrijd werd AFC uit A'dam op 0-0 gehouden. In het tweede duel werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen DVS'33. De derde ontmoeting moest gespeeld worden tegen Vitesse/AGOVV. In dit team speelt Ewout Gouw, afkomstig vanuit de Lunteren jeugd. Tegen dit team was Lunteren niet opgewassen. Met 3-0 werd verloren. Geen schande tegen een team dat viermaal in de week traint.

Vervolgens moest men in de volgende ronde uitkomen tegen Genemuiden. Die werden knap op een gelijkspel gehouden. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Die namen de gasten net iets beter. Daardoor moest Lunteren gaan spelen om de 13/14e plaats. De tegenstander daarin was het team van DOVO. Die wilden niet verliezen in de derby en gaven vol gas. Dat resulteerde uiteindelijk in een 3-0 overwinning voor de Veenendaalse formatie.

Ook de andere teams lieten zien dat zij zeer graag het toernooi in Lunteren wilden winnen. Met veel strijd en de volle overgave werkten de jongens zich in het zweet. Dit resulteerde in felle duels en mooie uitgespeelde aanvallen. Dat er een vakkundige jury aanwezig was, bestaande uit selectiespelers van het 1e elftal, gaf de 'mannen' waarschijnlijk nog een extra stimulans.

De grote favorieten maakten hun naam gedeeltelijk waar. FC Volendam kon geen podiumplek bemachtigen. De voetballertjes van Vitesse/AGOVV en Zeeburgia presteerden dit wel. Zeeburgia gaf het toernooi zijn glans. De veelal technisch zeer begaafde spelertjes strooiden met acties en zorgden voor menig applaus. Dat zij de finale zouden halen was haast niet anders denkbaar. De D1 van Vitesse/AGOVV speelde vooral organisatorisch heel sterk en presteerde als collectief waardoor zij uiteindelijk tegenover Zeeburgia in de finale stonden.

De finale was er één om van te smullen. De samba versus het collectief leverde een mooie strijd op waarin de Amsterdammers al vrij snel op 1-0 kwamen. Waar iedereen dacht dat men die voorsprong niet meer weg zou geven, kwam Vitesse/AGOVV toch nog op gelijke hoogte. Die 1-1 stand zou tevens de eindstand worden, waardoor de beker vanaf elf meter bepaald zou gaan worden. De strijd tussen de keepers en de koelbloedigheid van de schutters zou de doorslag brengen. Die strijd werd gewonnen door de keeper van Vitesse/AGOVV. Hij wist tweemaal de inzet te keren. Zelf miste Vitesse/AGOVV maar eenmaal een strafschop. Dat betekende dat de bokaal dit jaar in Gelderland blijft. Vitesse/AGOVV met Lunters bloed in de gelederen vierde uitbundig de behaalde overwinning waarna de huldiging plaats vond.

Voor de hoofdtribune werd een groot podium opgesteld waar de nummers 1,2 en 3 met het voltallige team op plaats konden nemen. FC Volendam was het team wat het sportiefste was. Zij kregen de fairplay prijs uitgereikt. Tenslotte werden nog de individuele prijzen uitgereikt. Om te beginnen met de beste keeper van het toernooi. Uit het team van onze buren uit Barneveld, SDVB, werd Chris ter Maten geroemd om zijn katachtige acties. De beste speler van het toernooi kwam dit jaar, net als vorig jaar, van Zeeburgia. Ousamma Tannane was de grote smaakmaker van het toernooi en werd unaniem gekozen. Niet voor niets maakt deze jongen komend seizoen de stap naar beroemde Ajax-jeugdopleiding.

Al met al een zeer geslaagde dag die mogelijk gemaakt is door de Rabobank, waarvoor zeer veel dank. Ook de organisatie onder leiding van Johan van Beek heeft weer een puike prestatie geleverd. De voetbalvereniging Lunteren is dan ook trots dat zij, dankzij deze mensen, dit hoogaangeschreven toernooi wederom heeft kunnen organiseren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie