Filmladder Heerenstraattheater: première Pirates of the Caribbean

25 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Per abuis is deze week de oude filmladder van het Heerenstraattheater in Ede Stad geplaatst. De filmladder met het juiste programma en filmtijden van de Wageningse bioscoop is te vinden op www.heerenstraattheater.nl. Deze week is onder meer de film Pirates of the Caribbean: At World's End in première gegaan.

Pirates of the Caribbean: At World's End

- Speciaal voor de Pirates serveren wij deze week de lekkerste Caribbische cocktails -

Aan het einde van de film 'Dead Man's Chest' leek het erop dat we afscheid moesten nemen van de prettig gestoorde kapitein Jack Sparrow. Maar in het vervolg en laatste deel van de Pirates-trilogie gaan Will Turner en Elizabeth Swann samen met kapitein Barbossa wanhopig op zoek naar Jack.

Na het onverwachte, weergaloze succes van 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' in de zomer van 2003, besloten producent Jerry Bruckheimer en regisseur Gore Verbinski om de twee vervolgdelen kort na elkaar op te nemen. Deel twee - 'Dead Man's Chest' - was in 2006 opnieuw wereldwijd een enorme boxoffice-hit en nu wordt de trilogie afgesloten met 'At World's End'. Uiteraard zijn alle hoofdrolspelers weer van de partij: Orlando Bloom, Keira Knightley en vooral de onnavolgbare Johnny Depp. Geoffrey Rush keert terug in zijn rol van kapitein Barbossa en Rolling Stone Keith Richards - Depp's bron van inspiratie - maakt een langverwachte verschijning als de vader van Jack Sparrow. Natuurlijk vinden we in de foyer de sferen van dit heerlijke Piratenspektakel terug . En wegens succes geprolongeerd: Caribische drankjes in diverse smaken!

Anche libero va bene

Portret van een man en een mannetje..

Deze Italiaanse speelfilm over de worstelingen van een gebroken gezin stond hoog genoteerd bij de publieksfavorieten van het festival van Rotterdam.

Een opvallend zuiver debuut van Rossi Stuart : zijn eersteling is een klein, emotioneel drama over een uiteengevallen gezin. Tijdens het schrijven van het scenario wilde hij de wereld rondom ons bekijken door de ogen van een kind. Hoe goed regisseur Rossi Stuart, die ook de vaderrol voor zijn rekening nam, ook is, hij wordt overtroffen door Alessandro Morace. Deze debuterende acteur speelt de 11-jarige Tommi niet als een jongetje maar als een kleine man. Klein en onzeker als hij zijn eerste pasjes zet op het liefdespad. Een mannetje wanneer hij op het dak kruipt of zich verzet tegen de plannen die zijn vader met hem heeft. Twee geweldige vertolkingen in een sterk psychologisch drama.

Anche libero va bene is vooral een realistische film, die de dagelijkse strijd beschrijft van een gezin dat vecht om samen te overleven. Tommi, zus Viola, en vader Renato botsen steeds op dezelfde onoplosbare vraag: waarom verlaat hun moeder en vrouw Stefania hen en zoekt zij haar heil in verliefdheden en seksuele escapades? Hier gaat de film in op het mysterie van de liefde in het algemeen. Renato vertelt zijn kinderen meer dan volwassenen gewoonlijk doen. Hij praat met hen alsof hij met zijn vrienden in de kroeg zit. Hij beweegt zich op de grens tussen vaderschap en vriendschap. De vader en zijn kinderen zijn partners. De film heeft hierdoor een ontluisterend effect dat raakt aan vele herkenbare problemen van het eenoudergezin in een tijdperk vol individualistische volwassenen. In al zijn bescheidenheid is Anche Libero va Bene een grootse film door de uitmuntende psychologische karakterschetsen. Anche Libero va Bene kruipt diep in de ziel van Renato en Tommi. Mannen, sterke karakters die niet alles goed doen. Echte mensen.

Spider-Man 3

In de megaproductie Spider-Man 3 keren de vaste acteurs - Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco - weer terug en zorgen naast het spektakel voor de serieuze ondertoon die de Spider-Man films onderscheiden van de rest. In dit geval de strijd van Peter met de donkere kanten in zichzelf.

Catch A Fire

Net als bij Rabbit-Proof Fence baseert Philip Noyce zijn film Catch A Fire op een waargebeurd verhaal. Wanneer er op de raffinaderij een aanslag gepleegd wordt, wordt de zwarte arbeider Patrick Chamusso zonder bewijs vastgehouden door kolonel Nic Vos , een indrukwekkende rol van Tim Robbins (The Shawshank Redemption, Mystic River). Na Cry Freedom en Tsotsi weer een film die de contrasten in Zuid-Afrika op een opmerkelijk subtiele manier onder de aandacht weet te brengen.

Mr. Bean's Holiday

De zwijgzame man met het elastieke gezicht is weer terug, en hoe! Tien jaar geleden bezocht Mr. Bean de VS. Dit keer dus met Mr. Bean op vakantie in Frankrijk. Op de tocht gaat er van alles mis. Het motto van de film is niet voor niets: een ramp met een paspoort.

Das Leben der Anderen

Een Stasi-agent krijgt de opdracht een toneelschrijver en zijn geliefde dag en nacht af te luisteren. De bedreigende invloed van de spionagepraktijken wordt benauwend neergezet door de met prijzen overladen cast. De prachtige muziek van Gabriel Yared maakt de film compleet.

Beestenboel

De zorgeloze koe Otis krijgt de moeilijke taak op zich leiding te geven aan een stel losgeslagen boerderijdieren in deze komische animatiefilm. Vooral Otis blijkt een echt feestbeest. Nederlands gesproken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie