Moorfielders ziet Quick in laatste inning voorbij komen

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De softballers van Moorfielders speelden donderdag in Amersfoort hun eerste wedstrijd tegen Quick. Mede dankzij de perfecte weersomstandigheden werd het een schitterende en spannende wedstrijd.

Beide ploegen toonden zich strijdlustig en gelijkwaardig vanaf het eerste moment. Kansen waren er extreem weinig voor beide ploegen , maar in de eerste twee innings wist Quick net iets beter te profiteren, waardoor het een 2-0 voorsprong nam.

In de derde inning leek het even fout te gaan voor Moorfielders, want Quick profiteerde van een 4-wijd en liet deze volgen door twee fraaie honkslagen, waardoor het de voorsprong uitbouwde naar 5-0. Maar het antwoord van Moorfielders was er snel en via onder andere een fraaie 3-honkslag van Max Verkleij werden drie punten gescoord.

Vanaf dat moment leken de rollen omgedraaid en in drie slagbeurten werden slechts twee Amersfoortse lopers op de honken toegestaan, door het goede Edese veldwerk zowel in binnen- als buitenveld.

Ondertussen kwam de slagploeg van Moorfielders op dreef en werd in de vijfde inning de achterstand, door onder andere een 3-honkslag van Roel Slangen, omgebogen naar een 5-7 voorsprong.

Na een puntloze zesde inning en drie snelle vangballen van Quick in de laatste slagbeurt van Moorfielders bleek Quick nog een verrassende eindspurt te hebben. Moorfielders kon niet voorkomen dat in de laatste slagbeurt de thuisploeg eerst langszij kwam en - nadat er inmiddels al twee nullen waren - toch nog het winnende punt over de thuisplaat wist te brengen. Hierdoor ontglipte de overwinning Moorfielders in de laatste minuten van de wedstrijd en moest het met een 8-7 nederlaag huiswaarts keren.

Beste Edese slagmensen: Max Verkleij, Gabor Vaneman (0.500), Roel Slangen, Nico Meyer (0.333).

Vrijdag 1 juni gaat Moorfielders opnieuw de strijd aan met het Veenendaalse Blue Socks (thuiswedstrijd, aanvang 19.30 uur op de Hoekelumse Eng).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie