Safari voor kinderen in NP De Hoge Veluwe

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLOO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert in augustus weer acht spannende safari's voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar. De Kindersafari - inclusief één overnachting - is een ware ontdekkingstocht. Met de Boswachter van het Park gaan kinderen op zoek naar de geheimen van NP De Hoge Veluwe.

De kinderen gaan op 'struintocht' samen met Boswachter Henk Ruseler. Hij werkt al 26 jaar in het Park en kent ieder plekje. De kinderen leren van hem alle weetjes over het bos en zijn bewoners. Natuurlijk heeft hij ook allerlei spannende avonturen beleefd op De Hoge Veluwe!

De safari's starten telkens om 18.00 uur bij Ingang Hoenderloo. Vanaf daar gaan de kinderen op pad naar het kamp. Wanneer de avond valt begint een speurtocht naar de wilde dieren. De kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of moeflon is groot, want het kamp ligt midden in het leefgebied van deze dieren. Na een overnachting in een grote tent midden in het bos, wordt de volgende dag weer vroeg opgestaan. Zo kunnen de kinderen zien en horen hoe De Hoge Veluwe ontwaakt. Na een ontbijt keren ze daarna om 10.00 uur weer terug naar Ingang Hoenderloo.

De Kindersafari's vinden plaats op 13 t/m 14, 14 t/m 15, 16 t/m 17, 17 t/m 18, 20 t/m 21, 21 t/m 22, 23 t/m 24 en 24 t/m 25 augustus. De kosten voor deelname bedragen € 35,- per kind (inclusief entree Park, lekkernij en ontbijt). Reserveren kan via 0900 - 464 3835 (werkdagen, 20 ct/m) of per mail naar reserveringen@hogeveluwe.nl. Ouders of begeleiders kunnen eventueel overnachten op het Natuurkampeerterrein in het Park, nabij Ingang Hoenderloo.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie