Ds. P ’t Hoen Lid in Orde van Oranje-Nassau

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De heer ds. P. ’t Hoen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester W.J. Dekker van Ede reikte hem vrijdag 25 mei 2007 de koninklijke onderscheiding uit. Dat gebeurde in het gemeentehuis van Ede.

’t Hoen had de onderscheiding op 30 april jongstleden uitgereikt kunnen krijgen tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Op dat moment verbleef hij in de Verenigde Staten om het huwelijk van zijn zoon bij te wonen. Vandaar dat de onderscheiding op een later moment werd uitgereikt.

De heer ’t Hoen was van 1981 tot 2004 legerpredikant, op het laatst in de rang luitenant-kolonel.

Daarnaast was hij van 1995 tot 2005 voorzitter van de Raad van Kerken in Ede. In deze rol was hij een inspirator en stimulator. Hij gaf leiding aan een goedlopende organisatie, waar werkgroepen samenwerkten aan onder meer de organisatie van meditatie- en oecumenische diensten. Ds. ’t Hoen nam op allerlei terreinen initiatieven, zoals het theologencafé.

Ds. ’t Hoen was ook betrokken bij de oprichting van de Kerngroep Geestelijke Verzorging in Rampomstandigheden. Mede dankzij zijn inzet is de geestelijke verzorging tijdens of na een crisis of ramp nu goed geregeld.

Verder was hij de afgelopen zes jaar de stuwende kracht achter de oecumenische dienst tijdens de jaarlijkse Heideweek en één van de initiatiefnemers van de maandelijkse succesvolle diensten Hour of Inspiration.

Ds. ’t Hoen is ook op sportgebied actief. Hij is elftalleider en scheidsrechter bij voetbalvereniging Ede/Victoria. Bij die club is hij ook lid van de vertrouwenscommissie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie