Inspiratie

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Het is dinsdagavond 23.00 uur geweest en nog steeds is de inspiratie voor dit stukkie ver te zoeken.

Ik zou kunnen putten uit het burgerjaarverslag 2006 van de burgemeester, maar veel verder dan 25 leden en ridders in de Orde van Oranje Nassau, dertig 60-jarige huwelijken en zes eeuwelingen kom ik daar ook niet mee.

Of ik zou kunnen schrijven over de grafiekjes die in dat verslag laten zien dat je normen waarde hebben. Ruim de helft van de bevolking durft een ander niet aan te spreken op rommel die iemand op straat achterlaat. Ook niet als iemand in de buurt voor overlast zorgt. 25 tot 32 procent van de inwoners vindt het ook niet haar taak om dat te doen. Vier tot vijftien procent accepteert die overlast zelfs. Wat een puinhoop.

Iets anders misschien? Opmerkelijk is de ambitieuze impressieschets van Valley Center. Bij Cinemec moeten imposante gebouwen verrijzen. Het hotel van minstens vijftien verdiepingen spant de kroon met een futuristische architectonische stijl. Dat zie je in de verte al staan. Zoiets als in de noordwestpunt van Amersfoort langs de snelweg, maar dan lang niet zo saai. Kan mooi worden.

Ach, ik pak die aanrander wel die de omgeving van Lunteren onveilig maakt. Dat kan een smeuïg verhaaltje worden. Nee, laat ook maar, die jongen is de minste aandacht niet waard.

Het centrum van Ede...dat is het! Ik had niet gedacht dat die ‘rotte kies’ vrij vlot getrokken zal worden. Hopelijk heeft de architect meer inspiratie voor de nieuwbouw naast de Oude Kerk dan ik. Laat hem alsjeblieft bevlogen te werk gaan!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie