Opzet Ede Cup blijft zo goed als gelijk

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Wel zijn op basis van de ervaringen van het afgelopen jaar, een aantal aanpassingen gedaan. Zo beslist een bestuur van een vereniging of een team wel of niet speelt. Deze regel is onder meer het gevolg van het feit dat de technische staf van Lunteren dit jaar weigerde de finale te spelen tegen Bennekom 2. Dit in verband met competitiebelangen.

EDE - De Belangenvereniging Edese Veldvoetbalverenigingen (BEV) heeft besloten de opzet van de Ede Cup, die het afgelopen seizoen voor het eerst werd gehanteerd, te handhaven. Dat betekent dus dat het toernooi voor de eerste elftallen niet op één dag wordt afgewerkt in een toernooivorm, maar in volledige wedstrijden gedurende het gehele seizoen.

Vijf wissels

De teams mogen voortaan maximaal vijf wissels toepassen. Ook zijn er nu vaste aanvangstijden voor de dinsdagavond en zaterdagmiddag. Een gedeelte van het programma zal nu ook worden afgewerkt op een zaterdag in de winterstop. De wedstrijden van de voorronde en de kwartfinales worden bepaald door vrije loting. De halve finale wordt via het speelschema bepaald. De finale staat gepland voor zaterdag 22 maart 2008.

In de bestuurskamer van Blauw Geel’ 55 vond zaterdag de loting plaats voor het seizoen 2007/2008. Als eerste kwam de buitendorpenderby tussen Harskamp en SDS’55 uit de bus.

Op dinsdag 2 oktober wordt in Harskamp gespeeld. Op 13 november is de return in Wekerom.

Net als vorig jaar ontmoeten Ede/Victoria en Blauw Geel’55 elkaar. Op 9 oktober wordt gespeeld op sportpark De Hoekelumse Eng. Op 20 november is Blauw Geel gastheer. Edesche Boys ontvangt op de Peppelensteeg dinsdag 16 oktober Advendo’57. In Ederveen wordt op 27 november de terugwedstrijd gespeeld.

Lunteren en Fortissimo zijn ook aan elkaar gekoppeld. Op 23 oktober is het Lunteren-Fortissimo. Op 4 december is de return. Otterlo en DTS beginnen tegen elkaar op 30 oktober. In Ede wordt op 11 december gespeeld.

Regerend kampioen Bennekom 2 ontmoet FC Jeugd. De Bennekommers, die het volgend seizoen niet meer kunnen beschikken over Renco van den Brink, Bas Dekker, Ergin Sariusta en Erdal Topal, krijgen wel in de personen van Jacco Meurs en Michael Brussen twee nieuwe spelers met een eerste elftalverleden. Op de Sportlaan in Ede wordt op 6 november gespeeld. Op dinsdag 18 december is het duel op De Eikelhof.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie