Keurmerk Ziekenhuis Gelderse Vallei

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Titia Veldman, hoofd kwaliteit van Ziekenhuis Gelderse Vallei: ,,Het is een grote stap in ons continue verbeterproces. De accreditatie is een stimulans om ons in de toekomst te blijven verbeteren.’’ Het NIAZ toetst of zorginstellingen hun organisatie zó hebben ingericht, dat ze een goede kwaliteit van zorg verlenen. Er is een norm ontwikkeld waaraan ziekenhuizen moeten voldoen om het predikaat ‘goed georganiseerd ziekenhuis’ te krijgen. Het NIAZ geeft de erkenning als er een aantoonbare verbetercultuur is en een gerechtvaardigd vertrouwen in de kwaliteit van het ziekenhuis en de veiligheid voor patiënten, medewerkers en omgeving.

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei is een adequate èn veilige organisatie. Dat bewijst althans het certificaat dat het ziekenhuis ontvangt van het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). De afgelopen periode stond in het teken van de officiële toetsing door het NIAZ, want het ziekenhuis wilde dit ‘keurmerk’ graag verdienen.

Evaluatierapport

In het voorjaar van 2006 is een evaluatierapport opgesteld door het ziekenhuis. Met dit rapport hebben de auditoren (kwaliteitsdeskundigen) van het NIAZ zich voorbereid op een werkbezoek aan het ziekenhuis in september 2006. Tijdens het bezoek voerden de auditoren gesprekken met diverse medewerkers. Velen hebben energie gestoken in de voorbereiding van het bezoek. Ofwel door handboeken te maken, protocollen te schrijven of te actualiseren, dan wel door aan verbeterprojecten te werken en de resultaten daarvan meetbaar te maken. Dit heeft ertoe geleid dat processen beter op elkaar zijn afgestemd. Op basis van de gesprekken en het rapport is in het voorjaar van 2007 door het NIAZ besloten het ziekenhuis officieel te accrediteren.

In juni wordt het keurmerk formeel aan het ziekenhuis uitgereikt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie