Vier aanrandingen op Lunterse wegen

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

De vier aanrandingen zouden zich hebben afgespeeld tussen 16 april en 21 mei. Drie slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan. ,,Er zijn opvallende overeenkomsten in de signalementen en de beschrijving van het vervoermiddel. We denken daarom dat het om één en dezelfde dader gaat’’, aldus politievoorlichter Harry Munniksma.

LUNTEREN - Vier meisjes en vrouwen uit Lunteren en Ede, in de leeftijd van 14 tot en met 23 jaar, zijn de afgelopen weken aangerand in Lunteren en omgeving. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn en roept hen op zich te melden.

door Wim Vonk

De verdachte stond aan zijn brommer te prutsen of kwam langzaam naast de slachtoffers rijden, waarna hij ze klemreed en de meisjes en vrouwen betastte.

De aanrandingen vonden plaats in de avonduren tussen 18.00 en 22.00 uur op de Weg naar ’t Hek, de Meulunterseweg en de Postweg in Lunteren. Volgens de slachtoffers verplaatst de verdachte zich op een zwarte brommer met rode of oranje accenten. In één geval wordt gemeld dat de brommer een knetterend geluid maakt en opvallend langzaam rijdt.

De verdachte is naar schatting tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij wordt omschreven als een ‘Hollandse jongen’ en spreekt Nederlands, mogelijk met een lokaal accent. De dader zou een normaal postuur hebben en donker tot bijna zwart haar.

De slachtoffers herinneren zich zijn donkere ogen en zeggen dat de jongen een integraalhelm droeg. Deze heeft een helder vizier, dat overigens was geopend. De helm zelf moet donker van kleur zijn, met lichtere, gekleurde motieven.

De politie roept eventuele andere slachtoffers én getuigen op contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Ook mensen die anderen er over hoorden praten, kunnen contact opnemen met de politie in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie