Jubilarissen ‘met trouw in dna’

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Passage was ooit een fusie van de Christelijke Plattelandsvrouwen Bond (CPB) en de Nederlands Christelijke Vrouwen Bond (NCVB). ,,Gezelligheid, belangrijke onderwerpen en de binding onder elkaar als vrouwen’’, motiveert de eerste jubilaris Willemien van den Brink haar lidmaatschap. ,,Ik sla bijna nooit over. Het is gezellig en leerzaam’’, zegt Janny van Veldhuizen. ,,Als ik ergens aan begin, houd ik vol. Het is nu een gemêleerde groep’’, licht Alie Stroomberg toe. ,,Vanaf de oprichting zijn er veel mensen niet meer. Toen ik nog kleine kinderen had, kon ik even een avondje wat anders doen. Met andere vrouwen omgaan’’, verklaart Gé Hazeleger, de vierde jubilaris.

Vijftig jaar Passage voor vrouwen LUNTEREN - ,,Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk’’, zei wethouder Wilke Dekker donderdag in zaal Floor. Hij vond het heel bijzonder dat de lokale bestuurder in gezelschap was van bijna alle 117 leden van Passage. De vrouwenvereniging bestaat vijftig jaar en vier jubilarissen die er vanaf het begin bij waren werden in het zonnetje gezet.

Dekker vindt het een goede zaak dat de vrouwen bijeen komen ,,tegen de trend in dat alles maar gemengd moet zijn.’’ Hij prees de vier dames die vijfig jaar lid zijn. ,,Enthousiast worden is niet zo moeilijk, maar enthousiast blijven is vers twee. Je moet dan iets in je genen, in je dna hebben. En dat is één woord: trouw!’’

De wethouder vervolgde: ,,Deze dames blijven geloven in hun eigen vereniging. Ze waren bij alles betrokken. Het bindt sterk. Het is mijn vaste overtuiging dat je rijker wordt door te geven dan door te ontvangen. Maar dat moet je in je hebben. Dat je niet altijd maar gericht bent op de vraag ‘wat levert het me op?’.’’ Dekker overhandigde de dames een bos bloemen, een cadeau en voorzitter Ellie Ploeg kreeg een cheque van de gemeente.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie