CBFB houdt toertocht Bennekom-Loenen-Bennekom

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Stichting Het Comité ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen, houdt zaterdag 2 juni voor de vierendertigste keer de Bennekom-Loenen-Bennekom. Deze jaarlijkse toertocht heeft aspecten in zich: bossen, plassen, rivieren en polders. Gestart/ingeschreven kan er worden tussen 08.00 en 10.00 uur vanaf de kantine van korfbalvereniging DVO aan de Achterstraat in Bennekom. Er kan een keuze gemaakt worden uit een tweetal afstanden: 90 en 140 kilometer afstand.

De route voert de deelnemers in westelijke richting. Na de vele verhoogde landbouwgronden (essen) en de nog steeds bestaande houtwallen, volgen de heuvels en bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Na Amerongen volgt Langbroekse Wetering. Een bijzonder waterrijk gebied met tal van indrukwekkende landhuizen. Vervolgens wordt de loop van de Kromme Rijn een aantal kilometers gevolgd.

Na de controle en kopje koffie in Bunnik, rijdt de 90 km.-afstand hierna in oostelijke richting achter Slot Zeist naar Austerlitz. Hier is de aansluiting met de 140 km.-route. De lange afstand komt uiteindelijk terecht bij de Gageldijk in Utrecht. Daarna volgt Maarssenveen, even later gevolgd door Maarssen.

Deze plaats luidt het begin in van een totaal ander landschap. De deelnemers volgen vanaf hier de Utrechtse Vecht. Aan deze prachtige rivier liggen tal van imposante landhuizen en een aantal indrukwekkende (waaronder kasteel Nijenrode) kastelen. Tot in Loenen kan men genieten van deze, hoofdzakelijk door recreanten, bevaren rivier.

In Loenen gaat het in noordelijke richting en dagen de eerste grote plassen reeds op. Niet lang hierna rijden de deelnemers links en rechts tussen de Loosdrechtse Plassen. In Loosdrecht is overigens wederom een controle, en een mogelijkheid voor een consumptie. Na Loosdrecht rijdt men onder Hilversum door en belang even later in Hollandse Rading. Het laatste gedeelte zijn de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei.

Aanvullende informatie omtrent Bennekom-Loenen-Bennekom is desgewenst te verkrijgen bij de heer A.B. Wichards (tel.: 0318-416914) of middels de site/e-mail: www.cbfb.nl / info@cbfb.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie