Thuisgevoel pré bij Holland-Ede

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Wie bij het bedrijf aan de Van Heutszlaan binnenstapt, waant zich met enige fantasie in een bankgebouw van een ‘Western’. Je staat meteen aan de balie, en wordt direct geholpen door Willem van Harselaar of Wilma de Roos. ,,Holland-Ede staat voor persoonlijk advies in mensentaal”, legt medewerkster Wilma de Roos uit. ,,Bij ons dus geen lastige keuzemenu’s, maar snel Willem of Wilma aan de lijn.

EDE - ,,Volgens mij is dit het oudste nog bestaande assurantiekantoor van Ede”, zegt Willem van Harselaar met enige trots. ,,Nou ja, assurantiekantoor? Het bedrijf bestaat sinds 1946, maar onze dienstverlening is inmiddels meer dan eigentijds.” Van Harselaar runt Holland-Ede BV bijna twintig jaar, en biedt een totaalpakket aan financiële diensten, met verzekeringen als hoofdtaak. Holland-Ede heeft geen pretenties zo snel mogelijk groot te worden. Het bestaande klantenbestand staat voorop.

,,Naast de meest uiteenlopende verzekeringen, adviseer ik mensen die een huis willen kopen, toch eens aan Holland-Ede te denken”, nodigt Van Harselaar uit. ,,Op dit moment staan bij Bureau Krediet Registratie in Tiel, 60.000 mensen geregistreerd met een ‘slecht’ betalingsverleden. Eind dit jaar verwacht het BKR een miljoen ‘probleemgevallen’ in het bestand te hebben. Deze groep wordt door door de reguliere banken afgewezen voor het verkrijgen van een hypotheek. Vaak is in het verleden een rekening niet betaald. Bijvoorbeeld na een scheiding. Wanneer beide ouders het vertikken het GSM-abonnement van de kinderen door te betalen. Geen grote zaken, dus. Juist voor deze groep heeft Holland-Ede goede mogelijkheden toch in aanmerking te komen voor een koopwoning.

,,Maar daar houdt het niet mee op”, vult Wilma de Roos aan. ,,Bij ons een onafhankelijk advies aanvragen, betekent voor de klant veel meer. Wij begeleiden de aanstaande woningbezitter, vanaf de eerste bezichtiging tot de sleuteloverdracht, kosteloos.”

,,Het thuisgevoel aan onze balie mag dan een pré zijn, we moeten natuurlijk wel met de tijd mee”, weet ook de geboren en getogen Edenaar Van Harselaar. ,,De eerste stap naar de koop van een woning wordt tegenwoordig gezet op internet. Mensen dolen toch geregeld rond op websites, en missen daardoor vaak hun droomwoning, is onze ervaring. Funda laat bijvoorbeeld maar 65 procent van het aanbod zien. Met www.hollandede.nl bieden wij de klant een gratis zoekmachine, die bijna 100 procent van het aanbod toont. En dan ook nog zonder reclames en lastige ‘pop-ups’. Onze site is wél alleen toegankelijk met een door ons verstrekte code, maar is volledig gratis. Een mailtje of telefoontje is voldoende.”

Holland-Ede BV, Van Heutszlaan 128

T: 0318-612120; M: info@hollandede.nl Website: www.hollandede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie