Districtsbeker voor sterk Bennekom

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom heeft zichzelf zaterdag een groot plezier bewezen door de districtsbeker Oost te winnen. Op het eigen sportpark speelden de Bennekommers een sterke wedstrijd en wonnen met maar liefst 6-2 van hoofdklasser WHC uit Wezep. De onrust over het dreigende faillissement van de stichting Topsport Bennekom weerhield Bennekom er niet van fris en zelfverzekerd te spelen.

door Boy Imminck

,,Dit is zeker een hoofdprijs. Ik vind het erg plezierig dat we 'm pakken. Niet alleen de uitslag telt voor mij, maar zeker ook het aantrekkelijke voetbal", sprak trainer Camiel Jager van Bennekom na afloop. De coach moest spelers als Dennis van Meegdenburg (vakantie) en Michel Nok (persoonlijke redenen) missen in de wedstrijd tegen WHC. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Bennekom zich niet wilde laten verassen door de bekerwinnaar van vorig seizoen.

De thuisploeg kwam binnen tien minuten op voorsprong. Michel van der Sommen kreeg de bal aan de rechterkant, waarna hij een 'wandeling' begon. Aan het eind daarvan had Van der Sommen de bal al snoeihard achter doelman Marcel van der Beek geschoten: 1-0.

De toon voor het verdere verloop van de eerste helft was gezet. Bennekom excelleerde op het middenveld en in de aanval. Vooral de combinaties en positiewisselingen tussen flankspelers Van der Kolk en Van der Sommen waren gevaarlijk. Uiteindelijk was het Keiji Aikawa die WHC voor de tweede maal op de pijnbank legde. Een voorzet van Anne van der Kolk werd door de spits mooi binnengeknikt: 2-0.

Beslissend

,,Ik vond de eerste helft toch nog knap lastig. WHC kreeg wel twee kansjes, maar we controleerden de wedstrijd. We hebben de doelpunten op de juiste momenten gescoord. Het eerste doelpunt van Keiji Aikawa (BI) was misschien wel beslissend, omdat het dan ineens 2-0 staat", vond linksbuiten Anne van der Kolk.

Na de rust ging Bennekom verder waar het was gebleven. Keiji Aikawa, die na dit seizoen vanwege een slepende knieblessure afscheid neemt van Bennekom, kroonde zichzelf tot "man van de wedstrijd" door ook zijn tweede goal te maken op aangeven van Van der Sommen. De snel genomen vrije trap van WHC, waaruit Edward Tijssen scoorde, deed de thuisploeg nimmer pijn: 3-1.

Het slotakkoord was voor Bennekom. Anne van der Kolk scoorde één op één met doelman Van der Beek. Ook invallers Paulo Meindershagen en Lennart van de Peppel (A-junior) scoorden nog voor de thuisploeg. De goed spelende Keiji Aikawa werd vlak voor tijd zijn publiekswissel. De uitblinker werd door zijn medespelers naar de kant gedragen. In blessuretijd bracht Reinder Slager de uiteindelijke 6-2 op het scorebord.

Türkiyemspor

,,Het is een goede prestatie van het team. Ik ben benieuwd wat we tegen Türkiyemspor kunnen doen", waren de veelzeggende woorden van Anne van der Kolk. Bennekom mag door de bekerwinst aantreden voor de landelijke Nederlandse amateurbeker. Die wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 2 juni in Amsterdam. Wordt die partij gewonnen, dat volgt op 9 juni een ontmoeting op eigen veld tegen Harkemase Boys. Wordt ook dan aan het langste eind getrokken, dan volgt op zaterdag 16 juni de landelijke bekerfinale.

Camiel Jager keek alvast vol vertrouwen vooruit. ,,We hebben in een half jaar veel progressie gemaakt qua voetbal. Ik hoop dat we dit in de volgende wedstrijd en ook in het aankomende seizoen zo kunnen doorzetten. Je ziet nu waar we toe in staat zijn."