Makelaardij Righolt gaat verhuizen

2 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De huidige locatie op de hoek van de Arnhemseweg en Klinkenbergerweg heeft hij met ingang van juli verhuurd aan Jonker en Fieret adviseurs/ accountants. De nieuwkomers hebben al een kantoor in Barneveld maar willen ook in de regio Ede een voet aan de grond krijgen.

EDE - Makelaardij en assurantiën Righolt is per 1 juli op een nieuw adres te vinden. Ton Righolt betrekt op die datum met zijn onderneming een woning met kantoorruimte aan de Wekeromseweg.

Ton Righolt zit overigens al twintig jaar in de makelaardij, daarvoor werkte hij tien jaar bij de Luchtmacht. In die tijd liep hij al met de gedachte om ooit eens iets voor zichzelf te gaan beginnen. ,,Wat precies wist ik eigenlijk nog niet, maar door een toeval ging ik mij interesseren voor de makelaardij. Op 17 juli 1987 ben ik begonnen met verzekeringen en twee jaar later kwam daar de makelaardij bij. Ik ben van start gegaan op de huidige locatie die ik kon kopen van de gemeente. Het pand had echter dringend een opknapbeurt nodig en tijdens de officiële opening door de toenmalige burgemeester Pim Blanken kregen we complimenten over het nieuwe aanzien van het pand."

Korter, sneller

Volgens Ton Righolt is er de laatste jaren door de komst van internet veel veranderd in de makelaardij. ,,Door de komst van de elektronische snelweg is het niet zo belangrijk meer om via een kantoor op te vallen. Vandaar ook mijn besluit om de huidige locatie te verhuren en mij elders te vestigen van waaruit ik de dienstverlening doorzet met de assurantiën praktijk en makelaardij."

Wat hij zal missen is de inloop van mensen die interesse hebben in een andere woning. ,,In het verleden stonden de potentiële kopers bij de makelaar op de stoep om het aanbod te bekijken. Tegenwoordig bekijkt 80 tot 90 procent de website van FUNDA, de NVM-site, wanneer ze het huis echt willen hebben bellen ze op om een afspraak te maken. Op dat moment zie je elkaar voor het eerst en dat was in het verleden wel anders. Ik heb wel meegemaakt dat ik een halve dag door Ede ben gereden om een aantal wijken en woningen te laten zien om ze een juiste keuze te laten maken, dat is echter verleden tijd. Dat betekent niet dat het niet vriendelijk meer is, maar de contacten zijn korter en sneller geworden dan in het verleden. Wel jammer maar het is niet anders. We moeten met de tijd mee", besluit de ondernemer.

Righolt makelaardij Assurantiën

Per 1 juli: Wekeromseweg 4b Ede

Tel. 0318-615525 / 615322

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie