Voetballers El Inkade kampioen district Oost

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het voetbalteam van de Islamitische Basisschool El Inkade in Ede is zaterdag 2 juni schoolvoetbalkampioen geworden van District Oost van de KNVB. In een spannende wedstrijd werd op het Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem met 1-0 gewonnen van het team van Basisschool De Leeuwenkuil uit Beneden-Leeuwen.

Het team van El Inkade heeft een lange weg moeten gaan om uiteindelijk dit kampioenschap binnen te halen. Tweede op het schoolvoetbaltoernooi van de gem. Ede, tweede tijdens de regionale wedstrijden in Arnhem en een eerste plaats in de halve finale van District Oost in Borculo.

Coach meester Said (leerkracht van gr. 8) en elftalleider 'meester' Hoessein (een van de ouders) hebben de beschikking over een stel fantastische voetballers. Een vaste groep van dertien spelers samengesteld uit leerlingen van groep 6, 7 en 8 van El Inkade en nog een oud-leerling.

Een bijzondere groep ook. De ouders van deze voetballers zijn afkomstig uit Marokko, Turkije, Somalië en Irak. De meeste jongens spelen in hun vrije tijd bij een Edese of Veenendaalse voetbalclub.

Dit voetbalteam is nu sinds zaterdag 2 juni kampioen van District Oost (Gelderland en Overijssel). De enorme beker staat te pronken in de hal van de school bij al die andere bekers die ze al gewonnen hebben, inclusief de sportiviteitprijs van het Edese voetbaltoernooi.

Team wil meer

Woensdag 13 juni wordt gespeeld om het kampioenschap van Nederland op het KNVB Sportcentrum in Zeist. Tegenstanders zijn de schoolvoetbalkampioenen van de andere vijf districten van de KNVB. Dat wordt een geweldige gebeurtenis waar de hele school (inclusief de ouders) naar toe gaat. De KNVB stelt daarvoor een touringcar beschikbaar, maar die zal beslist te klein zijn.

Heeft 'FC El Inkade' een kans om kampioen van Nederland te worden? Jazeker, want wie de geschiedenis van het schoolvoetbal een beetje heeft bijgehouden, weet dat vijf jaar geleden, in 2002, het toenmalige voetbalteam van El Inkade ook Nederlands kampioen werd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie