Topsporters voor diagnostiek naar Ede

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Topsporters die een echografie of MRI moeten laten maken voor nadere diagnose van een spoedeisende blessure, kunnen voortaan met voorrang terecht in Ziekenhuis Gelderse Vallei. NOC*NSF heeft hiervoor onlangs een overeenkomst gesloten met het Radiodiagnostisch Centrum voor Topsportgeneeskunde (RCT) van de radiologenmaatschap. Het ziekenhuis heeft inmiddels veel expertise opgebouwd om topsportblessures te kunnen onderzoeken.

Tjeerd de Vries, chef-arts van NOC*NSF en het Nederlands Olympisch Team, spreekt van een unieke samenwerking. ,,Vooral het feit dat bondsartsen rechtstreeks kunnen doorverwijzen, is bijzonder!:, aldus De Vries.

Indicatie

De radiologen hebben het initiatief voor de samenwerking genomen. Radioloog Bas Maresch vertelt: ,,Het is de bedoeling dat topsporters op indicatie van de bondsarts, na overleg met de medische staf van NOC*NSF, binnen enkele dagen voor een echo of MRI bij het RCT in Ziekenhuis Gelderse Vallei terecht kunnen. Deze onderzoeken zullen buiten de normale werkuren plaatsvinden, waardoor het geen effect zal hebben op de reguliere patiëntenzorg."Expertise

Mede door de expertise in echografie van het bewegingsapparaat bestaat er al jaren een prettige samenwerking met diverse sportartsen uit het hele land. De radiologen hebben veel ervaring opgebouwd met de diagnostiek van de blessures waar topsporters veelal mee te kampen hebben. Door de samenwerking tussen NOC*NSF en het RCT wordt de gelegenheid gecreëerd diagnostiek en kennis over topsportblessures te bundelen. De topsporter is daardoor in deskundige handen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie