Schaker Ben Zee gehuldigd bij De Cirkel

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Schaakvereniging De Cirkel bestaat in juni 25 jaar. De Cirkel vierde echter dinsdag al haar eigen feestje. Vele leden en oud-leden waren op de reünie afgekomen. In een bijzonder aangename sfeer, werd de avond onder leiding van Bé Eshuis opgeluisterd door toespraken, spelletjes en vooral praten over de edele schaaksport.

Oud-voorzitter Banga opende de avond. Hij hield een boeiende causerie over het ontstaan en de ontwikkeling van de succesvolle schaakvereniging. Huidig voorzitter Ben Zee was de volgende spreker. Hij keek meer naar de toekomst waarin de schaaksport en De Cirkel in het bijzonder zich bevindt. Belangrijke constatering van Zee was, dat in een wereld waarin deelname aan het verenigingsleven terugloopt, de Cirkel haar ledental nog steeds ziet groeien.

Binnen de jeugdafdeling is talent aanwezig, waarvan in de toekomst veel van mag worden verwacht. Tevens was hij blij, te constateren dat de leden zich 'thuis' voelen in zijn vereniging. Een moment waarop zijn toespraak abrupt werd onderbroken door de bestuursleden Radstaat en Janssen. Voor één keer waren zij burgerlijk ongehoorzaam naar hun voorzitter. De reden was, dat zij namens de leden bekend mochten maken, dat de binnenkort aftredende Ben Zee is benoemd tot lid van verdienste van de Cirkel.

Zee heeft jarenlang de jeugdafdeling een gezicht gegeven. Hij is een zeer actief bestuurslid geweest, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Geroemd werden zijn bindende kwaliteiten binnen de vereniging. Genoeg redenen om hem, onder een dankbaar applaus van de aanwezigen, te onderscheiden. Ben Zee was zichtbaar ontroert. De ogen werden even gesloten, om dit huldeblijk te verwerken. Als cadeau werd een loper aangeboden. Dit symboliseert de voortrekkersrol die Zee binnen de vereniging vervulde. De schakers vermaakten zich daarna, nog enige uren in de Openhof op een wijze die voor herhaling vatbaar is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie