Snelle diagnose nek- en rugklachten

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het centrum wordt gevestigd in CuraPlaza, een nieuw te bouwen gezondheidscomplex aan de Parmentierstraat in Barneveld. Ultimate Care Center is de eerste in zijn soort in Nederland. Voorop staat dat de klant er snel te horen krijgt waar hij met zijn rug- en/of nekklachtten aan toe is.

Edenaar begint medisch centrum EDE - Chiropractor Jeff Collins en zijn vrouw Willine uit Ede verwachten nog dit jaar in Barneveld een ‘uniek’ medisch centrum voor nek- en rugklachten te kunnen openen. De particuliere kliniek krijgt de naam Ultimate Care Center, het ‘medisch centrum van morgen’.

door Annelies Barendrecht

Om dat doel te bereiken, werkt een team van specialisten samen om binnen maximaal een week tot een diagnose en een behandelplan te komen. In oktober gaat de eerste spa in de grond voor de bouw van Cura- Plaza.

De aanleiding voor Collins en zijn vrouw om een dergelijk ambitieus plan te ontwikkelen, is tweeledig, vertellen ze. ,,Enerzijds groeit onze chiropractiepraktijk uit zijn jasje, anderzijds heeft de marktwerking haar intrede gedaan in de zorg.’’

Het Edese echtpaar noemt Ultimate Care Center ‘het medisch centrum van morgen’. ,,Dit is uniek in Nederland. Het concept is overgenomen van het bekende Texas Back Institute in de Verenigde Staten’’, vertelt de chiropractor.

De initiatiefnemers verwachten dat CuraPlaza klanten zal trekken uit de wijde omtrek. Willine: ,,We gaan uit van een straal van vijftig kilometer rond Barneveld.’’ Om snel te kunnen handelen, is een multidisciplinair team van specialisten aangetrokken om tot een zogenoemde paralleldiagnose te komen, vertellen initiatiefnemers chiropractor Jeff Collins en zijn vrouw Willine.

Als chiropractor wordt Collins veel geconfronteerd met patiënten die meer klachten hebben dan nodig, omdat ze te lang hebben doorgelopen met hun problemen. Het kan anders, is de chiropractor van Amerikaanse huize van mening. ,,Een snelle diagnose voorkomt erger. Een rug is al na twaalf weken chronisch. Dat lange wachten is fnuikend. Niet alleen verergeren de problemen meestal, maar het is ook kostbaar.’’

Als Amerikaan is Collins opgegroeid met het verschijnsel privéklinieken. Nu het zorgstelsel ook in de Nederlandse samenleving ruimte biedt voor particuliere medische centra en de Nederlandse patiënt steeds meer ‘klant’ wordt in plaats van patiënt, is de tijd rijp om ‘hét medisch centrum van morgen’ te realiseren, zoals hij het omschrijft.

Het multidisciplinaire team van Ultimate Care, verantwoordelijk voor een snelle diagnose en een behandelplan, bestaat uit een orthopeed, neuroloog, psychiater, arbeidsdeskundige, bewegingsdeskundige en een chiropractor. Waar nodig kan een beroep gedaan worden op andere specialisten. Willine Collins: ,,Binnen een week moet een diagnose zijn gesteld; daarna volgt een behandelplan, inclusief eventuele revalidatie.’’

u Info: www.curaplaza.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie