Feest voor prinsessen en ridders op De Sprong

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Stralende kindergezichten, verklede kinderen en volwassenen. Openbare basisschool De Sprong stond maandag in het teken van het feest voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Alweer zo'n zeven jaar geleden kwam het team van obs De Sprong tot de conclusie dat voor de kinderen van 2 tot 4 jaar eigenlijk niets binnen Lunteren georganiseerd werd. Zo ontstond het idee om elke twee jaar speciaal voor deze doelgroep een themadag te organiseren. Dit jaar stonden kastelen, prinsessen en ridders centraal. Alle kinderen van school leverden een bijdrage om deze dag een feestdag te maken.

De zevensprong was omgetoverd tot een kasteel. De ramen waren met prachtige tekeningen versierd. Verschillende spelletjes waren uitgezet en het weer was prachtig. PSZ 't Harlekijntje, KDV de Das en PSZ Benjamin zijn uitgenodigd. Alle ingrediënten voor een feestdag.

Op de Sprong zijn zo'n 80 gasten (kinderen, leiding en ouders) geweest die mee feestgevierd hebben. Naast schminken, voorlezen, eten en drinken, de servies en bloemenplant-wedstrijd, de voeldozen, meerijden met de ponykar, klimmen en klauteren hadden de kinderen van alle groepen ook nog een voorstelling ingestudeerd.

De gasten konden lekker uitrusten terwijl ze getrakteerd werden op een poppenkastvoorstelling met Rapunzel. Twee liederen over ridders, wilden paarden en schone jonkvrouwen. Een toneelstuk met Koning Luilak en de naam raden van de verschillende prinsessen uit allerlei sprookjes. Organisatie en gasten waren allemaal zeer tevreden. Een echte feestdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie