Fietsen en wandelen met VVV

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

.

Midden-Nederland en Vallei decor EDE - Regio VVV Veluwe & Vallei houdt jaarlijks in de eerste week van juli de Veluwe & Vallei Fietsweek in samenwerking met negen campings. Tijdens de Veluwe & Vallei Fietsweek fietsen deelnemers door de mooiste gebieden die Midden-Nederland te bieden heeft

De omgeving biedt talloze mogelijkheden voor het maken van fietstochten voor de hele familie. De tocht is afwisselend en voert over uitgestrekte heidevelden, door dichte bossen, langs uiterwaarden en rivieren, over typisch Hollandse dijken en door pittoreske dorpen. De start- en controleposten zijn als een klaverblad met elkaar verbonden. Er zijn in totaal negen verschillende startpunten, bestaande uit veelal boeren- en minicampings. Hier kan tegen een speciaal tarief ook overnacht worden. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan er gefietst worden. Starttijden zijn tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Woensdag is een rustdag. De routes zijn ongeveer 40 kilometer lang.

Deelname aan de fietsweek, zonder overnachtingen, kost 10 euro per volwassene en 7,50 euro per kind (tot en met 12 jaar). Dag-deelnemers betalen 3,50 euro per volwassenen en 2,50 euro per kind. Inschrijven kan bij één van de deelnemende campings. De deelnemende campings hebben in samenwerking met Regio VVV Veluwe & Vallei een arrangement samengesteld. Voor 55 euro per persoon kunnen fietsliefhebbers deelnemen aan de fietsweek, inclusief zeven overnachtingen op een camping, een routekaart en een herinnering.

u Meer informatie bij Regio VVV Veluwe & Vallei, tel. 0900-835893 of op www.fietsweekveluwevallei.nl

Grebbe Vallei wandeltocht

Tijdens de spannende meidagen van 1940 is de omgeving van de Grebbeberg in Rhenen het toneel geweest van dramatische, historische gebeurtenissen. De herinnering aan deze oorlogsgeschiedenis wordt levendig gehouden door de Grebbe Vallei wandeltocht op zaterdag 7 juli. De tocht kenmerkt zich door de oorlogsmonumenten en overblijfselen van verdedigingswerken langs de route. Het vroegere oorlogsgebied is herkenbaar aan de kazematten. De vele witte grafzerken op de militaire begraafplaats op de Grebbeberg geven een beeld van de offers die de geallieerde strijdkrachten hebben gebracht.

Afstanden en startlocaties

Afhankelijk van de afstand starten deelnemers bij Restaurant Cunera aan de Grebbeweg 1 in Rhenen (30 kilometer) of bij het VVV-kantoor bij Theater De Lampegiet, Kerkewijk 10 in Veenendaal (15 kilometer).

Het Startbureau is geopend van 08.00 uur tot 13.00 uur. De voorinschrijving loopt tot 15 juni. Geïnteresseerden maken hiervoor 3,50 euro p.p. over op rekening 38.70.78.126 (Rabobank) ten name van Regio VVV Veluwe & Vallei in Ede, plus vermelding van de afstand die men wil lopen.

u Meer informatie bij Regio VVV Veluwe & Vallei, tel. 0900-835893 of op www.wandelenopdeveluwe.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie