De Vallei krijgt Olympisch Netwerk

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Ruim dertig regionale partijen bundelen hun krachten in het Olympisch Netwerk De Vallei. De samenwerkingsovereenkomst is gericht op versterking van de sport in de regio. Daarnaast zal het Olympisch Netwerk een samenwerkingsverband sluiten met de landelijke sportkoepel NOC*NSF. De partners binnen het Olympisch Netwerk -variërend van sportverenigingen, scholen en gemeenten- spannen zich in voor versterking van sportverenigingen, talentontwikkeling en begeleiding van topsporters. Het Olympisch Netwerk is een initiatief van NOC*NSF en wordt in diverse regio's in het land opgezet.

De regio De Vallei werkt hiermee actief aan de realisatie van diverse maatschappelijke functies van sport. Partners van het regionale Olympisch Netwerk nemen zich voor de maatschappelijke betekenis van de topsport en de breedtesport verder te ontwikkelen, uit te bouwen en voor de Valleiregio te verankeren. Dit alles onder het motto: 'Samen meer mogelijk maken voor de jeugd op het gebied van sport in regio De Vallei. Breedtesport is voor de deelnemende partners een groot maatschappelijk goed en tegelijk een fundament voor de topsporter en voedingsbodem voor sporttalenten.

Kansen en ambities

Door deelname aan het Olympisch Netwerk De Vallei verhogen de deelnemende partners hun aantrekkingskracht. Sportverenigingen hebben hun leden meer te bieden en kunnen hun doelstellingen beter realiseren. Gemeenten kunnen effectiever inzetten op hun sport en sportgerelateerd beleid. En voor de scholen betekent deelname aan het Olympisch Netwerk dat het hun maatschappelijke waarde voor de regio en hun aantrekkingskracht voor de jeugd en ouders vergroot.

Door de samenwerking tussen gemeenten, sportverenigingen, sportbonden, onderwijsinstellingen, Topsport Gelderland en de Gelderse Sport Federatie worden de sportverenigingen versterkt en de topsportmogelijkheden voor de regio vergroot. De ambities van de partners in het Olympisch Netwerk De Vallei sluiten direct aan bij het actuele beleid van de Rijksoverheid en de doelen van NOC*NSF.

Ondertekening

De ondertekening van de alliantie zal plaatsvinden op woensdag 13 juni 2007 tijdens de Dutch Food Valley Classic, voorheen Veenendaal-Veenendaal. Marcel Sturkenboom, directeur Sport van NOC*NSF, zal bij de bijeenkomst aanwezig zijn. Tijdens de bijeenkomst zal tevens de alliantiemanager voorgesteld worden. De alliantiemanager is het operationele gezicht van het Olympisch Netwerk De Vallei. De bijeenkomst vindt plaats in Theater de Lampegiet in Veenendaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie