Nordic walking vierdaagse in Otterlo

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De eerste Nordic walking Avondvierdaagse op de Veluwe wordt gehouden tussen dinsdag 19 juni en vrijdag 22 juni. Marian Lagerwey en FCO (Feestcommissie Otterlo) zijn de initiatiefnemers van deze vierdaagse. Aan de bekende Nijmeegse Vierdaagse nemen jaarlijks vele duizenden mensen deel. Deze tocht is echter niet toegankelijk of mogelijk voor iedereen.

Evenement op Veluwe voor populaire sport EDE - Er wordt wel eens wat lacherig over gedaan, maar inmiddels duikt het overal op: Nordic walking. De sport, die zijn oorsprong vindt in Finland, wordt ook in Nederland steeds populairder. Marian Lagerwey van Piet Lagerwey Schaatsen en Skeelers uit Ede beoefent deze sport al enkele jaren en maakt zich sterk voor de eerste Nordic walking Avondvierdaagse op de Veluwe.

door Erik van Dam

Voor hen is Nordic walking een uitkomst, meent Lagerwey: ,,Iedereen kan Nordic walken! Je hoeft er niet voor naar de sportschool, het is een sociale sport en je verbrandt er veel calorieën mee. Dat laatste zelfs dubbelop, omdat je door het gebruik van de stokken ook het bovenlichaam traint.’’

Nordic walking mag zich verheugen in steeds meer belangstelling. Het aantal mensen dat de sport in Nederland beoefent is inmiddels gegroeid tot een paar honderdduizend. Marian Lagerwey gaf de afgelopen jaren les aan een paar duizend mensen. ,,Ik heb drie jaar geleden de opleiding tot instructeur voltooid en geef sindsdien les. Daarvoor gaf ik al schaats- en skatelessen, dus was dit eigenlijk een logische stap.’’

Dat de sport door sommige mensen nog met gefronste wenkbrauwen wordt bekeken, beaamt Lagerwey: ,,Twee jaar geleden keken mensen me regelmatig nog aan met zo’n blik van: ‘Wat is dat mens nou aan het doen?’ Inmiddels is het een fenomeen en verspreidt Nordic walking zich als een olievlek over Nederland.”

Goede doel

Omdat de Avondvierdaagse voor het goede doel is georganiseerd, is het inschrijfgeld voor deelname laag. Voor 5 euro kunnen geïnteresseerden vier avonden meelopen. Van iedere 5 euro gaan er 2 naar het goede doel: verzorgingstehuis Eureka in Otterlo. De inschrijving en start van de fiets- en Nordic walking Avondvierdaagse vindt iedere avond plaats tussen 18.00 en 19.00 bij dorpshuis De Aanloop aan de Sportlaan 5 in Otterlo. Er zal worden gelopen vanaf NP de Hoge Veluwe, De Mossel en vanuit het Otterlose Bos. De eerste keer wordt de Avondvierdaagse gehouden in combinatie met de Fietsvierdaagse. Als het een succes blijkt, wordt het volgend jaar mogelijk een op zichzelf staand evenement. Van tevoren aanmelden voor de Avondvierdaagse is niet nodig. ,,We zien vanzelf wel wie er komt. Of het er nu vijftig zijn of driehonderd, plezier hebben we toch wel.”

u Meer informatie over de Nordic walking Avondvierdaagse op www.nordicwalking-veluwe.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie