Surinaams afhaalcenter Rotiking geopend

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Sunil Ramcharan (37) -wit shirt met lange mouwen, dun snorretje en een bril- verwelkomt enthousiast het bezoek. Kinderen van de familie lopen voortdurend in en uit. Aan de muur boven de toonbank hangen twee klokken: eentje geeft de Nederlandse tijd aan, de ander de Surinaamse. De afgelopen twee maanden is het echtpaar druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Sunil: ,,Moniek kreeg van veel kanten aanmoedigingen om dit te doen, veel mensen waarderen haar kookkunsten.”

EDE - Van binnen voldoet het pand aan de Twijnstraat aan de verwachtingen: drie tafeltjes met stoelen, een toonbank en een schuifluik naar de keuken. Moniek Ramcharan (32) en haar neef zijn druk bezig in de keuken en Moniek’s schoonzus Shandra steekt ook een helpende hand toe. Vrijdag ging Rotiking, het afhaalcenter voor Surinaams eten, namelijk eindelijk open. ,,We verwachten flink wat mensen, dus we kunnen niet stilzitten!’’

door Erik van Dam

Het gesprek wordt onderbroken door een dame van middelbare leeftijd die nieuwsgierig het afhaalcenter binnenloopt. ,,Kan ik al iets halen?’’ vraagt ze aan Sunil’s zusje. ,,Nu nog niet, mevrouw,’’ is het antwoord. ,,Om twee uur mag u terugkomen.’’ Sunil adverteert veel voor de nieuwe zaak. Als openingsactie zijn alle gerechten behalve de ‘speciaal-gerechten’ bij Rotiking tot en met 15 juni voor een speciale prijs af te halen.

Daarmee hoopt hij zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Rotiking. Vanuit haar moederland krijgt Moniek specerijen verpakt toegestuurd van familie. Daarmee maakt ze masala, een kerrie-achtige saus volgens authentiek recept die de gerechten helemaal ‘af’ maakt.

Roti

Intussen druppelen er enkele mensen binnen. Sunil drukt het bezoek nog snel wat roti in de handen: ,,zodat je écht kunt beoordelen of het eten lekker is.’’

Hij groet en loopt de keuken weer in, waar zijn vrouw en haar neef hard doorwerken.

Sunil en Moniek hebben niets teveel gezegd: de roti is machtig, maar smaakt uitstekend. Het zal nog even duren voordat de Ramcharans rustig kunnen gaan zitten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie