Traditionele schaapscheerdersfeesten

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De schapen worden nog altijd op de oude, vertrouwde wijze met de schaar van hun dikke vacht ontdaan. Van ‘s ochtends 09.00 uur tot ongeveer 16.00 uur in de middag is het publiek welkom om dit gebeuren te komen aanschouwen.

EDE - De traditionele schaapscheerderfeesten in Ede worden op 9 en 23 juni gehouden. Op zaterdag 9 juni worden de ruim 150 schapen van de kooi op de Ginkelse heide, langs de N224 tussen Arnhem en Ede, weer op vakkundige wijze met de hand geschoren op het eerste schaapscheerderfeest.

Verder is er een heuse Heidemarkt met braderie waar onder meer oude ambachten te bewonderen zijn. Voor de kinderen is er ‘koekslaan’.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de VVV Regio Veluwe&Vallei via telefoonnummer 0900-8358.

Kreelseplas

Zaterdag 23 juni zijn de 150 schapen van de kooi op de Edese heide nabij de Kreelseplas aan de beurt. Deze schapen worden van hun dikke vacht ontdaan vlakbij atuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg 2a. Ook hier is het publiek van harte welkom van 09.00 uur tot 16.00 uur. Hier gaat het er allemaal wat gemoedelijker aan toe.

Naast oude ambachten zijn er enkele milieukramen waar voor zowel jong als oud veel te zien en te leren zal zijn. Daarnaast zijn er dit keer ook enkele interessante natuurverenigingen aanwezig bij de feesten. De koffie en limonade staan na afloop klaar in het Natuurcentrum Veluwe.

Hier is ook tijd en ruimte om informatie in te zien over de vele evenementen en activiteiten die het Natuurcentrum Veluwe organiseert.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie