Commentaar

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Een maand geleden vond een ernstig ongeval plaats op de kruising van de Klompersteeg en de Hoofdweg in De Klomp. Uit een gesprek met omwonende Linda bleek dat vaker de verkeerslichten niet werkten. Ze stond net te bellen om het uitvallen van de verkeerslichten te melden, toen een vrachtwagen zich in een auto boorde. De 82-jarige bestuurster uit Ederveen werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Linda vertelde dat de gemeente telefonisch onbereikbaar was voor het doorgeven van de melding over de verkeerslichten, omdat het gemeentehuis was gesloten vanwege vakantie. Hieraan moest ik denken toen ik woensdagmiddag rond 17.00 uur over het drukke kruispunt van de Tooroplaan-Bennekomseweg reed.

De lichten stonden te knipperen en ik moest al fietsend goed uitkijken. Een hele gevaarlijke situatie op zo’n kruispunt. Ik nam de moeite om het meldpunt 680660 van de gemeente te bellen, maar die bleken om 16.30 uur al naar huis te zijn. Thuis heb ik toen maar een e-mail gestuurd. Maar dat is natuurlijk wel laat.

De volgende dag belde ik het nummer -voor 16.30 uur - nog een keer. Toen vertelde de vriendelijke mevrouw dat ik tot 21 uur kon bellen met toezicht op 680132. De suggestie om dit op het antwoordappartaat/voicemail te zetten, zou ze gaan overwegen. Tot die tijd 680132 in je telefoon zetten en hopen dat het rode verkeerslicht voor de gemeente snel op groen springt.

Lisette Ruzius

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie