Buitenlandse deelnemers scoren tijdens Heide Judo Toernooi

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De 14e editie van het Heide Judo Toernooi kende een verrassende inmenging van de aanwezige buitenlandse clubs. Het waren ditmaal elf bezoekende buitenlandse judoclubs. En zij gingen met maar liefst zeven judoka's als kampioen naar huis. Daarnaast behaalden tien judoka's een tweede plaats en ontvingen er acht een derde prijs. Ook de judoka's die in sporthal 't Riet te gast waren uit Denemarken, presteerden goed. De eerste keer op het Heide Judo Toernooi, en toch twee Deense kampioenen.

Het Heide Judo Toernooi kende bij de strijd om de 'Clubbokaal, een zeer spannende ontknoping. Vanaf het begin van het toernooi voerden de judoka's van Sport Instituut Hoogland het klassement om de clubbokaal aan. Zij waren ook de titelverdedigers.

De uitslag was echter een andere. De judoka's van Judo Yushi stonden tot de laatste wedstrijdgroep ruimschoots achter (24 tegen 16 punten). Maar in de laatste wedstrijdronde wisten zij 16 punten te scoren, tegen de judoka's van Hoogland slechts 3.

De judoka's van Judo Yushi gingen met de Clubbokaal, gesponsord door Vishandel Rijsemus, naar huis. Zij behaalden 32 punten. Hoogland werd tweede met 27 punten en de judoka's van Rijnmond werden derde met 25 punten. De judoka's van Sportschool Venendaal haalden dit jaar 21 punten (vier kampioenen, twee keer zilver, vijfmaal brons).

De judoka's van 'Venendaal' zelf wisten ditmaal vier titels te veroveren. Frederique Kroon, Julia van der Molen, Babette van Aggelen en Zoubeir Hadi. Er werden twee judoka's tweede: David van de Pol en Bob Kroon, en er verdienden vijf leden een derde prijs: Soufyan Ait Ali, Aron Hofman, Bas Taling, Dylan de Ruiter en Yorick Hallers.

De medewerkers (bijna 100 enthousiastelingen); scheidsrechters, EHBO, tafeljury, zaalwacht, aan het 14e Heide Judo Toernooi hebben het evenement fantastisch door de dag heen geholpen. Het was gezellig druk, een grote opkomst aan judoka's, veel deelnemende clubs, maar ook veel publiek, maakten het een prachtig in Sporthal 't Riet.

De judoka's van Sportschool Venendaal hebben nog een aantal toernooien te gaan en er is als afsluitend judotoernooi ook nog het InternSuperTeamToernooi op zaterdag 7 juli.

Voor meer informatie: 0318 637537/595007, info@Sportschool-Venendaal.nl of www.Sportschool-Venendaal.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie