Minderhoud rijdt zich in de kijker

8 juni 2007 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Voor de dressuurruiters met ambities richting het Europees Kampioenschap (29 aug/2 sep in Turijn) was de Grand Prix op donderdagavond tijdens Outdoor Gelderland in De Steeg een observatiewedstrijd. Hans Peter Minderhoud uit Harskamp reed zich met Exquis Nadine via een tweede plaats in de kijker.

De 12-jarige merrie Exquis Nadine (v. TCN Partout) liep de gehele proef een paar klassen beter dan onlangs tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven, die de combinatie als vierde beëindigde. Dat zag ook jurylid Gishlain Fouarge, die bovendien van mening was dat Nadine gedurende de gehele proef nog mooier op lengte was. ,,Misschien dat het hoofd af en toe nog even achter de loodlijn kwam, maar steeds weer zagen de prestaties er als vanzelfsprekend uit", meldde Fouarge.

Met de vierde plaats in dat Nederlands Kampioenschap in Eindhoven en de tweede plaats nu - Anky van Grunsven kwam niet aan de start met Keltec Salinero, terwijl ook Imke Schellekens met Sunrise ontbrak - lijkt het de komende weken een spannende ontwikkeling te worden wie als derde en vierde teamlid mee gaan naar het EK.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie