Rijsimulator bij Van der Top

9 juni 2007 om 00:00 Nieuws

WAGENINGEN/BENNEKOM - Hij is glimmend zwart, flakkert blauw licht, is voorzien van zes flat screens en heeft een perfecte stroomlijn. Het nieuwste model auto? Nee, het is de rijsimulator! Veilig, milieuvriendelijk, effectief. Het is dè lesmethode om de slagingskans te verhogen. ,,Wij als Verkeersschool gaan graag met de tijd mee”, zegt Mark van der Top, terwijl hij trots naar de rijsimulator kijkt.

door Mieke Mintjes

De leverancier van de simulator is het bedrijf Green Dino, dat gevestigd is in Wageningen. ,,Voor rijschoolhouders is de rijsimulator een behoorlijke aanschaf. Daarom hebben wij nu de actie ondernomen dat een rijschoolhouder er een voor drie maanden kan huren. Het is geheel vrijblijvend. In deze tijd kan er uitgeprobeerd worden hoe de rijsimulator werkt en wat de resultaten zijn. Er is een toenemende vraag naar ons product. Green Dino heeft momenteel - van alle rijsimulator bouwers - de meeste simulators in het land staan. Van der Top is een van de weinigen in deze regio. Vanuit de toekomstige leerling is er nog niet veel vraag naar, omdat deze nog niet zo met deze lesmethode bekend is”, legt Bart Jan Engelfriet van Green Dino uit.

Voordelen

De startende leerling leert in de rijsimulator de grondbeginselen zoals voertuigbeheersing. De virtuele instructeur is rechtlijnig. De leerling leert de handelingen op een rustige manier aan. De lessen worden telkens in moeilijkheidsgraad wat verder uitgebreid. In de eerste rijles werkt de leerling bijvoorbeeld enkel met het gaspedaal. Dan komt schakelen en koppelen. Pas later in de lessenserie komt het verkeer erbij. De simulator is dusdanig gevormd dat het voor de leerling lijkt of hij daadwerkelijk op de weg rijdt. Een van de voordelen is dan ook dat de leerling veel beter voorbereid is voordat hij in de lesauto stapt. Naast het feit dat de slagingskans verhoogd wordt, heeft de simulator ook als voordeel dat het goedkoper is, zowel voor de leerling als voor de rijschoolhouder.

Vertrouwde naam

Verkeersschool Van der Top heeft sinds 1964 een vertrouwde naar in de gehele regio. De gebroeders Mark en Erik leiden het bedrijf. ,,We werken momenteel met zeven auto’s en bieden de meest reguliere opleidingen. We zijn blij met de simulator. De basis van het autorijden wordt erdoor versterkt en hoe steviger het fundament, des te beter kun je erop bouwen. Leerlingen kunnen nu een tijdsinhaalslag slaan omdat zij al een maand of drie vóór de achttiende verjaardag met lessen kunnen beginnen! Onze Verkeersschool is ook van plan om voor middelbare scholieren, gratis demonstraties te gaan verzorgen. Hierbij kan de jeugd alvast proeven hoe het is om in een auto te rijden.” Simulators zijn in opleidingen al bijna niet meer weg te denken. Bijvoorbeeld zeventig procent van de pilotentrainingen gebeurt in vliegsimulators en ook in de scheepvaart is het gebruik ervan niet meer weg te denken. De simulator voor rijlessen is de toekomst en die toekomst is nu al te vinden in Bennekom bij Verkeersschool Van der Top!

Verkeersschool Van der Top

Eikenlaan 1 A

Bennekom

tel: 0318 - 415545

website: www.toples.nl

Green Dingo BV

Wageningen

0317 - 467760

website: www.rijsimulatie.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie