Service hoog genoteerd bij Van Doorn

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Maaike van Doorn had eigenlijk plannen om een dag minder in de week te gaan werken, maar dat pakte anders uit. Ze kreeg dermate veel aanvraag voor een taxatie dat ze het besluit nam volledig voor zichzelf te gaan beginnen met een makelaarskantoor. Op de Stationsstraat in Lunteren werd in februari een pand aangekocht, op 3 april werd gestart met de verbouwing. Die zou zeven weken gaan duren, maar wel met een fraai resultaat.

LUNTEREN - Maaike van Doorn opende eind mei haar makelaarskantoor aan de Stationsstraat in Lunteren. Ze ging in 2005 van huis uit aan de slag met taxaties en een half jaar later kwam daar de makelaardij bij. Niet zo vreemd, want jarenlang werkte zij bij verschillende makelaars in de regio.

Volgens de eigenaresse is haar doelgroep veelzijdig. ,,Iedereen die een woning zoekt, van een recreatiewoning tot een bungalow kan bij ons terecht. We hebben zelfs al een aantal woningen in het buitenland verkocht.”

Aandacht

Dat er in de gemeente Ede al de nodige makelaars opereren maakt haar niet zoveel uit. ,,Voordeel van ons als een niet te groot kantoor is dat we een goede service kunnen geven en veel aandacht aan de klant kunnen schenken. Belangrijk daarin is dat we ook een eigen website hebben en op internet ook op de Funda website staan met alle NVM-makelaars in Nederland. Met de komst van het internet heb je wel minder contact met een klant en is de locatie waar je bent gevestigd minder belangrijk geworden. Wel blijft er altijd een groep personen die de presentatie van het woningaanbod bij het kantoor komen bekijken. Als er iemand is die via internet interesse toont in een woning maken we een afspraak voor een bezichtiging en houden ook daarna nog contact. Wie de woning in de verkoop heeft wordt ook op de hoogte gehouden over de gang van zaken. Gaat een koop niet door dan willen we graag weten waarom, misschien dat we later wel een passende woning kunnen aanbieden.”

Volgens de eigenaresse heeft het in aanbod hebben van een woning veelal te maken met relaties of een hypotheekadviseur die je aanbeveelt. ,,In de makelaardij zijn relaties belangrijk, net als het nakomen van gemaakte afspraken. Er is niets vervelender dan dat je zegt ‘ik bel morgen’ en het gebeurt pas enkele dagen later of helemaal niet. Daarom kan ik zeggen uit ervaring dat service hoog in het vaandel moet staan als je goede relaties wilt houden”, besluit Maaike van Doorn.

Maaike van Doorn Makelaar Taxateur

Stationsstraat 49 Lunteren

Tel: 0318-483700

www.maaikevandoorn.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie